Zegrean, CCR: Nu putem să nu avem simpatii politice, dar încercăm de fiecare dată să le lăsăm deoparte

| 14 iul, 2014

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat că şi judecătorii constituţionali au simpatii politice, dar a adăugat că acestea sunt lăsate deoparte atunci când au de soluţionat dosare.

"Simpatii politice sigur că există. Nu poţi să îi pretinzi nimănui să nu aibă o simpatie politică. Şi eu mă duc la vot, ca şi dvs., şi toţi judecătorii de la Curte chiar se duc la vot. Nu putem să nu avem simpatii politice. Dar încercăm de fiecare dată să ne lăsăm simpatiile deoparte. Nu asta verificăm noi, dacă partidul ăla a dat legea sau partidul celălalt. Sigur, unii au fost numiţi de o anumită putere politică din Parlament, alţii de altcineva. Şi în alte părţi este la fel', a afirmat şeful CCR, citat de Agerpres.

Zegrean a dat asigurări că niciodată judecătorii CCR nu judecă politic, ci se asigură ca legea studiată să fie conformă cu Legea fundamentală.

Citeşte şi:  Cum se iau deciziile la CCR, mărturisiri ale lui Augustin Zegrean


'Cu mâna pe inimă vă spun că niciodată nu judecăm politic lucrurile şi încercăm pe cât posibil să ne ţinem deoparte de asta. Şi eu văd că se spune la televizor că băsiştii votează aşa, că ceilalţi votează aşa, că s-a dat cu 5 la 4. Aproape niciodată ăia 5 la 4 nu au fost cei despre care vorbea presa. Nu vă putem spune cine au fost. Şi sper să nu se ajungă niciodată să se spună, pentru că nu este bine. Dar aveţi garanţia mea că acest lucru nu se întâmplă. Că se întâmplă să fie pe placul unui partid sau al unei grupări politice, se poate întâmpla lucrul acesta, dar nu asta urmărim noi, noi urmărim ca legea să fie conformă cu Constituţia. Avem, mai nou, oameni în Curte care nu au făcut politică niciodată. Deci, încercăm să ţinem dreaptă balanţa', a precizat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ