Zgonea: Putem depune lista la europarlamentare sub sigla PSD

| 03 mar, 2014

Valeriu Zgonea, a declarat despre respingerea de către BEC a înregistrării alianţei USD, că Uniunea va decide într-o şedinţă cum va merge la europarlamentare.

"Vom discuta la partid, nu este o mare problemă, partenerii noştri, şi PC şi UNPR, au mai avut un candidat şi în 2009, la alegerile europarlamentare, tot sub sigla PSD. Vom găsi o soluţie în cadrul USD pentru această întâmplare", a comentat Valeriu Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, "principalii 16-18 candidaţi sunt cunoscuţi, sigla partidului este cunoscută şi se va lua o decizie în cadrul USD sub ce siglă se va merge la europarlamentare".

"USD se va întruni în şedinţă, va lua o decizie (...) suntem în termenele legale, avem posibilitatea să depunem în continuare, sub sigla unui partid, să candidăm în alegerile europarlamentare. Nu este nicio problemă, s-a mai întâmplat", a mai declarat Valeriu Zgonea.

Despre faptul că USD a semnat un acord politic cu UDMR, pentru susţinerea noului Executiv, Zgonea a precizat că Parlamentul nu votează acorduri politice, ci propuneri de guvernare.

"Proiectul care a fost trimis celor două Birouri Permanente reunite este proiectul din 2012 la care s-a asociat şi UDMR şi, din ce am fost imformat de liderii grupurilor parlamengare PPDD, şi ei îl vor susţine. M-am uitat foarte atent la prevederile constituţionale, nu se încalcă nicio prevedere, este un acord între grupurile politice parlamentare, de susţinere a acestui program", a spus Zgonea.

BEC: Alianţa electorală USD nu poate candida la alegerile europarlamentare

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ