Zi cu NUME GRELE la ÎCCJ: Horia Georgescu şi Alin Cocoş află dacă vor fi liberi

| 27 mar, 10:37

Fostul şef al ANI Horia Georgescu şi Alin Cocoş se confruntă cu procurorii în faţa judecătorilor, informează România TV. DNA cere respingerea contestaţiei la arestul preventiv pentru Georgescu. Alin Cocoş este la un pas să fie plasat în arest la domiciliu, dar procurorii se opun.

Horia Georgescu, fostul şef al ANI, a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 mrtie, Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea DNA de arestare preventivă a fostului șef al ANI, acuzat de abuz în serviciu, precum şi arestarea altor şapte persoane, toate reţinute în acelaşi dosar.

Horia Georgescu este acuzat de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, prejudiciul în dosar ridicându-se la 75 milioane euro.

Potrivit DNA, în ianuarie 2015, Guvernul României — Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptul că, în perioada 2008 — 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

"Concret, în perioada respectivă, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, din care făcea parte și inculpatul Georgescu Horia, a aprobat rapoartele de evaluare, întocmite de experții evaluatori, corespunzătoare unui număr de 3 dosare, cu nerespectarea Standardelor Internaționale de Evaluare, a dispozițiilor Legii nr. 247/ 2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, în care imobilele pentru care se solicitau despăgubiri fuseseră supraevaluate. Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei)", arată DNA.

Instanţa supremă a decis,marti, inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în cazul lui Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş, în dosarul Bica 2.

Decizia nu este definitivă, aceasta fiind contestată la aceeaşi instanţă de procurorii DNA.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis în instanță pe 26 februarie, procesul aflându-se în faza de cameră preliminară, în cadrul căreia un judecător verifică măsurile preventive dispuse de procurori, precum și probele de la dosar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ