Deputaţii jurişti au avizat arestarea lui IOAN OLTEAN. Deputatul se declară NEVINOVAT

| 02 dec, 10:24

Deputaţii din Comisia Juridică au avizat miercuri arestarea lui Ioan Oltean, parlamentar PNL, fost PDL. În total, au fost 21 de voturi pentru arestarea acestuia.

În schimb, Ioan Oltean a declarat că nu este vinovat, că nu a luat nicio mită şi că nu a fost niciodată în biserica din Chitila.

“M-am prezentat în faţa Comisiei juridice pentru a-mi apăra dreptul la libertate şi a-mi justifica nevinovăţia, am arătat toate argumentele care arată inexistenţa faptelor, care dovedesc că deputatul Ioan Oltean n-a săvârşit niciuna dintre cele două fapte, trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. N-am fost niciodată în localitatea chitila, n-am fost niciodată la biserica din Chitila, nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător, părintele Alexandrescu şi nu am luat bani. Eu am prezentat probele de unde rezultă nevinovăţia mea, n-am cerut să mă apere nimeni. Dacă eu şi avocaţii mei nu ne putem apăra, mai mare umilinţă decât zilele acestea din cauza mass-media nu se poate suferi”, a declarat Ioan Oltean, la ieşirea de la audieri.

Dezbaterea în plen şi votul final pe cele două rapoarte ale Comisiei juridice privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu vor avea loc miercurea viitoare, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, după şedinţa Biroului permanent de miercuri.

"Miercuri, de la ora 10,00 la 13,00, dezbaterea în plen pe problemele înscrise pe ordinea de zi. De asemenea, de la ora 12,00 până la 13.00, dezbaterea rapoartelor Comisiei juridice privindu-l pe domnul deputat Ion Oltean şi pe domnul deputat Teodorescu privind cererea de ridicare a imunităţii. La ora 13,00 va începe votul final pe problemele care sunt cuprinse pe ordinea de zi, iar după terminarea votului final va fi votul cu bile. Vor fi două voturi cu bile pentru cele două rapoarte ale comisiei pentru cei doi deputaţi", a precizat Mircovici. 

El a adăugat că joi va mai fi o şedinţă a Biroului permanent a Camerei Deputaţilor.

 

UPDATE 11:00 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a reunit miercuri pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu şi pentru a face rapoarte pe aceste solicitări, potrivit Agerpres.

Preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă, preciza vineri că vor fi chemaţi la audieri cei doi deputaţi, după care se va decide prin vot dacă se dă raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri. 

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaţilor. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, întrunit vineri, a hotărât să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind încuviinţarea arestării preventive a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. 

Potrivit secretarului Biroului permanent Niculae Mircovici, materialul transmis spre analiză Camerei Deputaţilor în aceste cazuri cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru. 

În conformitate cu prevederile legale, şefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, şi a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu afacerile familiei fostului primar Piedone

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 15:49
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
02 dec, 12:24
Alina
loc de muncă
Cum sa faci bani pe net! Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: cmalina10@yahoo.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ