Orban: Am cerut în Parlament ca solicitările privind cazurile Oltean şi Teodorescu să fie rezolvate cu celeritate

| 27 noi, 16:20

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat vineri că a cerut conducerii Camerei ca solicitările DNA referitoare la deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu să fie rezolvate în cel mai scurt termen regulamentar posibil, transmite Agerpres.

Solicitarea deputatului liberal a fost făcută în cadrul Biroului Permanent în care s-au discutat cererile privind arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. 

"Am cerut să se dea dovadă de celeritate şi să se rezolve această solicitare în cel mai scurt termen regulamentar posibil", a precizat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. 

Potrivit acestuia, teoretic, plenul Camerei ar putea discuta şi vota în cazurile Oltean şi Teodorescu joia viitoare, cu condiţia ca raportul Comisiei juridice în aceste cazuri să fie finalizat. 

"Aici este adevărat că din punct de vedere regulamentar termenul de soluţionare de către Comisia juridică este de trei zile, dar poate fi prelungit până la cinci zile dacă deputaţii în cauză, prin avocaţii lor, solicită timp pentru studierea dosarului şi pentru pregătirea unui punct de vedere. Depinde, repet, de decizia Biroului Comisiei juridice care vor fi paşii. Dacă nu se va putea finaliza raportul până joi, când avem planificat plenul, probabil săptămâna următoare se va stabili", a declarat vicepreşedintele Camerei. 

"Nu e vorba de grabă, noi am procedat la fel în toate cazurile", a completat Orban, întrebat "de ce atâta grabă" cu arestarea a doi colegi ai săi. 

El a adăugat că, spre deosebire de Senat, Camera Deputaţilor a dat dovadă e celeritate în soluţionarea cererilor formulate de Justiţie. 

Ludovic Orban a precizat că votul liberalilor va fi unul la vedere în favoarea soluţionării cererilor Justiţiei. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât vineri să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ