Antonescu, ŞOCAT de cazul Mircea Băsescu. Băsescu putea rezolva azi scandalul printr-un singur gest: DEMISIA

| 19 iun, 2014

Crin Antonescu, fostul preşedinte al PNL, se declară ''şocat'' de modul în care evoluează cazul Mircea Băsescu şi susţine că ''un asemenea scandal, indiferent care va fi decizia şi explicaţiile lui Traian Băsescu, va căpăta amploare internaţională şi va prejudicia încă o dată grav imaginea României''.

''Cred că e o situaţie de maximă gravitate şi că era nevoie de mai multe explicaţii din partea lui Traian Băsescu. Cred că aceste declaraţii ale preşedintelui sunt insuficiente şi vin prea târziu, pentru că, asocierea între scandalul care îi are ca principali actori pe Mircea Băsescu şi Florin Anghel zis şi Bercea Mondialul şi domnia sa nu poate fi ocolită! Traian Băsescu putea rezolva astăzi tot acest scandal printr-un singur gest: demisia. Demisia nu ţi-o dai atunci când eşti în poziţii foarte mari, doar dacă eşti vinovat de ceva sau doar dacă ai o vinovăţie directă. Demisia are multe semnificaţii şi dincolo de cei care au o părere greşită despre demisie, demisia este un act politic care nu înseamnă doar retragere, demisia poate să fie un act politic foarte ofensiv, ea are multe semnificaţii'', afirmă Antonescu, joi, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: România umilită: marea rușine națională a unui președinte corupt

El spune că viitorul politic al preşedintelui este ''unul extrem de restrâns'': ''Nu văd un viitor politic preşedintelui Băsescu, dar imaginea României şi asocierea familiei prezidenţiale cu un asemenea scandal durează!'', conchide Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că nu a avut o discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, cu privire la sprijinirea lui Anghel Sandu în ce priveşte procesele acestuia.

Citeşte şi: Mirel Palada: Declaraţiile lui Bogdan Oprea, inacceptabile pentru funcţia pe care o ocupă

Totodată, el a dat asigurări că nu va face niciun fel de intervenţie la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele său, Mircea Băsescu, arătând că în cazul în care acesta a săvârşit ceva ilegal va trebui să răspundă în faţa legii.

'Este major, este responsabil pentru faptele lui şi dacă a săvârşit ceva ilegal va trebui să răspundă ca orice cetăţean al României în faţa legii. Eu nu-l acuz, dacă îl va acuza cineva aceasta va fi justiţia. Lucrul pe care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Ponta: Traian Băsescu trebuie să demisioneze

Băsescu a dat asigurări că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2014
vasile b
discutie
GREU DE TOT CU BASISTI ASTIA.DEMISUL NU O SA CEDEZE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ