CM 2014: Anglia şi Italia se duc acasă

| 24 iun, 2014

CM 2014. Echipa Uruguayului a învins Italia cu scorul de 1-0 (0-0), marţi, pe ''Arena das Dunas'' din Natal, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei în dauna squadrei azzurra.

CM 2014. Unicul gol al partidei a fost marcat de Diego Godin (81), Uruguayul terminând pe locul secund în grupă, astfel că în optimi vor întâlni câştigătoarea Grupei C, probabil Columbia.

Uruguay a aliniat aceeaşi formaţie ca în partida cu Anglia, dar la italieni au rămas pe banca de rezerve De Rossi (accidentat), Candreva sau Thiago Motta.

Ambele echipe şi-au asumat puţine riscuri, chiar dacă sud-americanii aveau nevoie de victorie pentru a merge mai departe. Italia a avut iniţiativa şi a încercat să creeze pericol la poarta lui Muslera, dar atacurile ''azzurrilor'' s-au oprit invariabil la 20-30 de metri de poarta uruguayană.

Cea mai bună situaţie a echipei lui Prandelli a fost o lovitură liberă bătută de Pirlo de la mare distanţă, dar Musler a fost atent şi a scos de sub transversală (12).

Campioana Americii de Sud a încercat să speculeze în atac orice şansă ivită prin Cavani şi Suarez, dar aceştia au beneficiat de puţine mingi. Singurele emoţii la poarta lui Buffon s-au consumat în minutul 33, când portarul lui Juventus a blocat şuturile lui Suarez şi Lodeiro.

La reluare, cei care au fost mai insistenţi au fost uruguayenii, dar meciul a fost în continuare foarte fragmentat.

Cristian Rodriguez a tras dezamăgitor după o combinaţie frumoasă cu Suarez (58). Peste doar un minut (59), situaţia din teren s-a schimbat, când Marchisio a fost eliminat pentru o intrare brutală la Arevalo Rios.

Uruguayul a atacat în valuri, iar Buffon a fost obligat la o intervenţie de senzaţie în faţa lui Suarez (66).

Meciul a fost tot mai tensionat, urât pe alocuri, Suarez şi Chiellini fiind protagoniştii unui episod neplăcut, cu sud-americanul muşcându-l pe italian de umăr, în timp fundaşul italian a replicat cu o lovitură (79).

Echipa ''Celeste'' a deschis scorul în minutul 81, prin Diego Godin, în urma unui corner: 0-1. Acest gol, reuşit de eroul lui Atletico Madrid, cel care i-a adus titlul în Spania, a fost decisiv pentru soarta partidei şi a calificării.

Finalul a fost dramatic, cu italienii căutând egalarea în zece oameni, dar nu au reuşit-o şi au fost eliminaţi din faza grupelor pentru al doilea Mondial consecutiv.

Echipele Costa Rică şi Angliei au terminat la egalitate, 0-0, marţi pe stadionul ''Mineirao'' din Belo Horizonte, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.


Costa Rica a câştigat Grupa D şi va juca în optimile de finală cu echipa clasată pe locul secund în Grupa C, în timp ce Anglia părăseşte competiţia cu un singur punct în cont.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ