Domnule Iohannis, mai în glumă, mai în serios, dacă modificați articolul greșit din Constituție?

| 12 noi, 2014

După 10 ani în care a avut un președinte care a încălcat Constituția și a folosit-o în scop politic, România riscă să aibă în următorii ani un șef de stat care nici măcar nu o cunoaște! Klaus Iohannis a arătat în prima dezbatere electorală că nu cunoaște legea fundamentală a statului și că nu e nici pe departe atât de ‘neamț’ cum se pretinde.

Klaus Iohannis a făcut, marți, o mare surpriză și a decis să participe la confruntarea cu Victor Ponta, la Realitatea TV. Poate surpriza a fost într-atât de mare, încât i-a luat pe nepregătite și pe cei din staff-ul lui de campanie, dar cert este că Iohannis a venit nepregătit, neînsoțit de nimeni și fără documente sau materiale la el. Nu este foarte clar de ce candidatul ACL a acceptat invitația, din moment ce o bună parte din emisiune a fost mai degrabă spectator la discuția dintre Victor Ponta și moderatori. Iar atunci când deschidea gura – ghinion, Iohannis mai făcea câte o gafă!

Citeşte şi: DEZBATEREA Ponta-Iohannis a făcut prima VICTIMĂ. Şi-a dat demisia de la Realitatea Tv

Iohannis nu a știut câte secții de votare sunt în Germania sau în ce țară se află cea mai mare comunitate de români din afara granițelor, deși el însuși s-a zbătut în ultimele zile ca să impună tema votulului din diaspora pe agenda publică a campaniei electorale. Iohannis nu a vrut să răspundă nici atunci când a fost întrebat de Victor Ponta în legătură cu cuantumul pensiei medii în România. De fapt, “Ne veţi edifica dumneavoastră imediat” a fost replica cea mai folosită de prezidențiabilul ACL în dezbatere.

Vorbind despre cum ar dori să elimine imunitatea președintelui, Iohannis a invocat Articolul 92 din Constituție: “În tema imunităţii, în Constituţie, la Articolul 92, citim că preşedintele se bucură de imunitate. Mi se pare că acest lucru este unul la care putem renunţa”.Ponta a replicat rapid și i-a spus că a greșit articolul la care trebuia să facă referire: “Cred că doreați să vă referiți la articolul 84, dar se înțelege eroarea. Vă rog să vă uitați că președintele are tot atâta imunitate cât are și un parlamentar, nimic în plus.”

Articolul 92 din Constituție se referă la atribuţiile președintelui în domeniul apărării, nicidecum la justiție sau la imunitate. De altfel, articolul 92 reprezintă, poate, principala responsabilitate a unui șef de stat: alineatul 1 spune că “Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Citeşte şi: Cine a câştigat prima dezbatere electorală în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Domnule Iohannis, vă place să vorbiți despre “România lucrului bine făcut” și spuneți că vreți să faceți țara “să meargă ceas”, dar apoi veniți nepregătit la dezbateri și comiteți greșeli pe care nici cei din organizația de tineret a partidului nu le-ar face. Știm că președintele nu are atribuții în organizarea secțiilor de votare din străinătate sau în stabilirea cuantumului pensiilor, dar demult nu am mai văzut un om politic cu așa o mare fobie de cifre ca dumneavoastră. Unde e precizia nemțească, unde e omul riguros, pus pe fapte? Sigur sunteți profesor de fizică la bază? Și mai în glumă, mai în serios, presupunând că ați câștiga alegerile, dacă modificați articolul greșit din Constituție?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
ferenczy
Conform unui sondaj realizat de CCSCC, la comanda Institutului Liberal Brătianu, Victor Ponta ar fi în picaj, în timp ce Klaus Iohannis recuperează serios.

Conform CCSCC, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt la egalitate perfectă (50% - 50%), situație pe care nu am mai întâlnit-o în niciun sondaj dat publicității în turul II al alegerilor din 2014.

În sondajul CCSCC, Klaus Iohannis are 38% la încredere, în timp ce Victor Ponta are doar 36%. O altă dată importantă este prezența la vot, care se aproximează că va fi de 55%.
12 noi, 2014
miha
INFORMATII
OFERTA ATRACTIVA DE JOB-LUCRAND DOAR 3 ORE PE ZI DE LA CALCULATORUL TAU DE ACASA CONECTAT LA INTERNET POTI CASTIGA CEL PUTIN 300 DOLAARI PE LUNA.OFERTA ESTE VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALII TRIMITE”INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ