Dragnea: PSD va vota pentru ridicarea imunității parlamentare a Elenei Udrea

| 20 oct, 22:22

Social-democrații vor vota, în plenul Camerei Deputaților, pentru ridicarea imunității Elenei Udrea, a anunțat marți președintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am și vorbit cu domnul Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situații de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunității parlamentare", a afirmat Dragnea, într-o emisiune la Realitatea TV.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat președintelui Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, spălare de bani și fals în declarații de avere (cu referire la declarațiile de avere din intervalul 2009 — 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Anterior, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Șefa DNA a transmis procurorului general al României referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea.

De asemenea, Kovesi a transmis cererea ministrului Justiției pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, toate în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ