Încolțit, Băsescu preferă familia, în locul famigliei

| 05 feb, 15:33

Regimul corupt pe care l-a patronat Traian Băsescu în ultimii 10 ani a ajuns cu adevărat la final. Ca piesele de domino, capii mafiei portocalii cad unul după altul și nici nu mai știm cine pe cine toarnă.

Traian Băsescu și-a luat în ultima perioadă ceea ce artiștii numesc „o pauză de imagine”. Solicitat să emită un punct de vedere cu privire la scandalul Udrea-SRI, Băsescu le-a spus jurnaliștilor: „Așa cum știți, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declarații publice și pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei”. Așadar, la fel cum a făcut cu mulți alți colaboratori, fostul președinte n-are o problemă în a o împinge pe Udrea în fața trenului, dacă acest lucru îi servește intereselor sale sau îl ține departe de sediul DNA.

Citeşte şi: VÎNTU aruncă BOMBA: Elena Udrea a fost AMANTA lui Traian Băsescu!

Regimul corupt pe care l-a patronat în ultimii 10 ani a ajuns cu adevărat la final. Ca piesele de domino, capii mafiei portocalii cad unul după altul și nici nu mai știm cine pe cine toarnă. Cel care ținea toată această rețea la un loc, închegată, era însuși fostul președinte, iar odată ce acesta și-a pierdut puterea și influența garantate de funcție și a simțit pașii procurorilor anticorupție, a decis să părăsească „famiglia” și să se refugieze în sânul familiei.

Băsescu știe că are foarte multe explicații de dat. Ne-a demonstrat de atâtea ori că este cel mai bine informat om din țară, i-a plăcut să se laude cu acest titlu informal, așa că este imposibil să nu fi știut de ceea ce fac Udrea, Cocoș, Videanu, Ariton și restul. Asta presupunând că nu el era capul răutăților și că cei enumerați mai devreme se foloseau de apropierea față de președinte pentru a derula propriile lor afaceri ilegale.

Băsescu preferă să tacă pentru că deja Udrea vorbește prea mult. Știe că dacă intră în acest joc, nu poate ieși fără să se murdărească. Încă mai speră la o relansare politică, de aceea stă ascuns, în speranța că în curând subiectul va fi înlocuit cu un altul. Îi este imposibil să-și mai dezlege imaginea de Udrea, cea alături de care s-a pozat pe plajă, cea pe care a susținut-o deschis în cursa pentru prezidențiale. Nu-i poate lua apărarea și nici nu se poate disculpa, deoarece n-ar fi deloc credibil. Așa că preferă să tacă.

Citeşte şi: Atac FĂRĂ PRECEDENT al lui CTP la adresa fostului preşedinte: "Băsescu a murit politic. Se comportă ca un laş"

Ceea ce a lăsat Băsescu în urmă a fost moștenit acum de PNL, prin fuziunea cu PDL. Când Videanu a fost săltat de procurori, el a fost prezentat ca președinte al PNL București, nu al PDL. Practic, PNL, care în urmă cu un an era în prima linie a frontului anti-Băsescu, a îmbrățișat corupția regimului pe care l-a acuzat atâta vreme. O moștenire grea, care cu siguranță se va vedea și în sondaje.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 08:44
cantautor
de acelasi prolific autor:vorbe de claca...
Dar dumneata cine ești, tovarășe Iohannis?
Andrei Pop

08 noi, 2014,Obiectiv.Info
Klaus Iohannis, presat, a început să-și dea arama pe față. No more nice guy, cum ar zice americanul despre neamțul care și-a propus să ajungă președintele tuturor românilor. Problema apare însă la impresia de repulsie încercată de românii care s-au trezit cu numai o săptămână înainte de sorocul electoral cu un Băsescu mai tânăr, dar la fel de toxic și agresiv, în idei și discurs deopotrivă.Limbajul său, de regulă bolovănos și încet, a suferit îmbunătățiri, scăpări intenționate care-l transformă pe primarul de Sibiu în sosia președintelui de București. Conform lui Iohannis, Ponta nu se supără ci e ”ofuscat”.Despre cine este Klaus Iohannis, încă ne mai întrebăm și bâjbâim în ceață.Trecutul e negru, averea e maro. Participarea la viața cetății, dincolo de gestionarea unor fonduri de care ne poate spune mai multe domnul Tăriceanu, este cam plină de absențe, la audiențe, la sărbătorile naționale ale românilor.Mai știm că este și cetățeanul altei țări, detaliu amintit de Crin Antonescu și care ne lasă o idee confuzi. Judecând după distincțiile primite, Iohannis a servit exemplar până acum ...statul german. Dar cine este și cum va servi ”acest” Klaus Iohannis România? Vrem să ne zică el, cât mai e timp, nu să aflăm pe pielea noastră, timp de încă 5 ani pierduți pentru țară.
06 feb, 07:53
Gurul Ponta
Nocolescu-PSD-7 ani cu executare-definitiv
"Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie", a spus Ponta, adăugând: "Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi".

a avut dreptate Ponta,s- a facut dreptate,dupa Basescu..
Nastase,Voiculescu,Voicu,Fenechiu,Stanescu,Hrebenciuc,Adam,primari,ministri,parlamentari..etc
urmeaza Udrea,Mazare,Oprisan,Sarbu,Videanu,Vosganian..tata socru Sarbu,etc
am o nelamurire:ce cauta Sebastian Ghita in arestul de la Cercetari Penale,la Cocos?
cumva punguta cu doi bani?sau un loc pe lista de asteptare.?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ