SONDAJ: Efectul Udrea asupra încrederii în instituţii

| 03 mar, 08:32

Evenimentele din justiţie şi de pe scena politică au efecte asupra încrederii românilor în instituţii. Potrivit celui mai recent barometru INSCOP Research, realizat la comanda ziarului „Adevărul”, cel mai mult a avut de pierdut SRI, ca urmare a acuzaţiilor lansare de Elena Udrea.

Dintre instituţiile politice, Preşedinţia continuă să câştige în încrederea românilor, ajungând la 51,4%, faţă de 43,9% în decembrie 2014 şi 17,8% în octombrie 2014. La polul opus, Parlamentul şi partidele politice sunt în cădere liberă la capitolul încredere.

Dintre instituţiile executive, doar DNA creşte în încredere, în vreme ce SRI a scăzut cu aproape 4% faţă de luna decembrie. Primele locuri sunt în continuare ocupate de Armată şi Jandarmerie, în uşoară scădere.

La capitolul instituţii sociale, creşteri importante în încredere au avut Biserica, universităţile şi presa.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1.065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Chestionarele au fost aplicate în 40 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 79 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recesământului populaţiei din 2011.

Citeşte şi: Oamenii din SRI REACŢIONEAZĂ: Traian Băsescu era şeful mafiei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ