7 lucruri pe care nu le ştii despre Simona Halep

| 09 iun, 2014

Simona Halep este, de astazi, numarul 3 mondial in clasamentul WTA, performanta pe care Romania nu a mai atins-o niciodata.

La doar 22 de ani, Simona Halep a devenit un simbol pentru romanii de pretutindeni, un motiv de mandrie nationala. Modesta si simpla, Simona a cucerit inimile fanilor si prin atitudinea ei fata de tara natala, o tara pe care o numeste frumoasa si in care abia asteapta sa se intoarca mereu.

Iata si cateva lucruri mai putin cunoscute despre frumoasa si talentata jucatoare de numai 1,68 m si 60 kg:

1. La Paris a avut parte de trei bucurii: nu numai ca a devenit numarul 3 WTA dupa Serena Williams si Na Li, dar a jucat in orasul ei preferat, Paris, unde a venit pentru prima data in 2004, dar si in turneul ei preferat, Roland Garros. In plus, potrivit acasa.ro, Simona vorbeste si putina franceza, iar in capitala franceza ii place tare mult sa mearga si la shopping.

2. Bautura ei preferata este sucul de portocale, iar mancarea preferata - pastele.

3. Pe langa tenis, un alt sport care ii place tare mult este handbalul.

4. Idolii ei in materie de tenis sunt Justine Henin, Andrei Pavel si Roger Federer. A castigat trofeul Roland Garros la juniori (foto).

5. Provine dintr-o familie de aromani, iar tatal ei, Stere Halep, fost jucator de fotbal la Sageata Stejarul, detine o fabrica de lactate. Dragostea pentru tenis i-a fost insuflata si de fratele ei mai mare, primul din familie care a inceput sa joace serios.

6. Performanta ei din 2013, cand a obtinut 6 titluri WTA, a fost reusita doar de Steffi Graff, in 1986, cand aceasta a obtinut 7 titluri WTA intr-un singur an.

7. Serena Williams, numarul 1 mondial la aceasta ora, a declarat la WImbledon 2011 ca a fost uimita de forta cu care joaca Simona, despre care credea ca doar are un serviciu bun, recunoscand ca tanara romanca, pe atunci de 20 de ani, a pus-o in dificultate. De altfel, Simona a reusit sa-i atraga de partea ei pana si pe scepticii britanici, care i-au recunoscut calitatea jocului, dar si faptul ca a fost preferata publicului, in defavoarea mai cunoscutei Maria Sharapova.

Tag-uri: Simona Halep
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iun, 2014
liviu
Simona Halep
Cred ca , avand un asemenea exemplu , avem curajul sa spunem ca suntem romani!BRAVO Simona!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ