Simona Halep s-a întors acasă: Mă bucur că sunt din România şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru tot

| 08 iun, 2014

Jucătoarea de tenis Simona Halep a sosit duminică seara la aeroportul Otopeni şi le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de ea pe durata turneului de la Roland Garros şi mai ales în timpul finalei disputate sâmbătă cu rusoaica Maria Şarapova.

''Sunt mult mai emoţionată acum, decât înaintea finalei de la Roland Garros. Este un moment deosebit pentru mine şi vă mulţumesc din suflet că m-aţi primit atât de călduros. Vreau să le mulţumesc românilor care m-au susţinut şi acolo la Roland Garros, la Paris, au făcut atâtea sacrificii ca să vină şi să mă susţină şi tuturor oamenilor care m-au susţinut în faţa televizoarelor punct cu punct. Sunt foarte fericită că trăiesc aceste clipe, vor fi clipe de neuitat. Mă bucur că am realizat această reuşită foarte mare pentru mine, cât şi pentru România. Mă bucur că sunt din România şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru tot. Bineînţeles le mulţumesc şi părinţilor mei, familiei mele, rudelor mele care mă susţin tot timpul şi apropiaţii, prietenii mei care au suferit alături de mine două săptămâni la Paris şi nu doar acum, ci întotdeauna, când am avut şi momente grele'', a declarat Simona Halep, care de luni urcă pe locul 3 în clasamentul mondial WTA.

Simona, care a adus cu ea trofeul finalistei de la Internaţionalele Franţei, a precizat că nu încearcă sentimente de tristeţe pentru că a pierdut finala: ''Nu pot fi tristă, pentru că a fost cel mai mare meci din cariera mea, din viaţa mea. O finală de Grand Slam, prima, pe care nu o voi uita niciodată. Sunt fericită că am putut să fac un meci bun în finală, am jucat la cel mai înalt nivel şi cred că m-au apreciat mulţi copii şi sper că mulţi copii o să vină la tenis datorită acestui meci. Mă bucur că anii pe care i-am petrecut pe teren de mic copil mi-au adus acest rezultat. Sper ca în viitor să am şi mai multe succese''.

Jucătoarea din Constanţa a evitat să critice arbitrajul din finală şi mai ales acel moment de la 4-4, când Simona a fost deranjată că nu s-a rejucat un punct: ''Sincer nu am comentarii despre acest subiect, pentru că nu prea cunosc foarte bine regulile, dar părerea mea este că Maria a stat destul de mult înainte să servească. Arbitrajul la mingea de la 4-4 în decisiv, eu am crezut că o să se repete, pentru că am atins mingea, dar regula este că trebuie s-o dau peste fileu, aşa mi-a spus arbitrul în teren. M-a afectat un pic, pe moment, dar am învăţat din acest moment important. Data viitoare o să trec cu siguranţă peste aşa ceva''.

Halep a precizat că va continua colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette până la sfârşitul anului.

Jucătoarea română se va odihni câteva zile în ţară, iar apoi va pleca în Olanda pentru turneul pe iarbă de săptămâna viitoare de la s'Hertogenbosch.

Pe scurt, Simona a enumerat câteva din atuurile jocului ei care i-au adus succes până acum: ''Cred că jocul meu este destul de complet, nu este bazat pe forţă, pentru că nu am foarte multă forţă şi nu am înălţime foarte mare. Dar cred că viteza mea şi cea de execuţie este un avantaj pentru mine, mă deplasez bine în teren, deschid unghiuri foarte bine şi joc foarte aproape de linia de fund. Joc repede şi asta îmi dă avantaj să câştig multe meciuri''.

În timpul meciului, Simona a părut că a primit sfaturi de la Ion Ţiriac, dar ea a negat acest lucru: ''În timpul meciului nu sunt admise sfaturile. Dar înainte de meci mi-a spus că trebuie să stau aproape de linie ca s-o pot învinge pe Şarapova. Acest turneu mi-a dat multă încredere că pot să joc la un nivel înalt, că pot să joc un tenis frumos şi m-am bucurat că în finală nu am avut emoţii mari, nu m-am blocat şi am putut să joc ceea ce mi-am dorit. Cu siguranţă voi munci ca să ajung şi mai sus''.

Halep a fost învinsă de Maria Şarapova cu 6-4, 6-7 (5), 6-4, în prima finală jucată de un român la Roland Garros în ultimii 34 de ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ