7 iunie 2014 – o zi istorică pentru sportul românesc

| 08 iun, 2014

Sâmbăta aceasta va rămâne ca o zi de referință în istoria sportului românesc ca urmare a performanțelor sportive realizate de atletele din țara noastră în frunte cu tenismena Simona Halep care a reușit să atragă respectul întregii planete pentru jocul etalat pe zgura de la Roland Garros.

Așadar, ziua de sâmbătă a fost marcată de performanța excepţională a Simonei Halep de a se califica în finala unui turneu de Grand Slam și a urca pe poziția a treia în ierarhia mondială a tenisului feminin. Chiar dacă jucătoarea din Constanța nu a reușit să câștige finala de la Roland Garros în fața Mariei Sharapova, prezența româncei într-o finală la un turneu de o asemenea anvergură reprezintă o performanță incontestabilă.

Cu toate că atenția mass-media și a întregului public a fost atrasă de meciul Simonei Halep, trebuie menționate și performanțele altor sportive din România care au reușit sâmbătă să câștige competiții importante. Steluţa Duţă a reușit să câștigat media de aur în fața bulgăroaicei Sevda Asenova la Europenele de Box ce au avut loc la București. Titlul obținut de Steluța Duță reprezintă cel de al treilea titlu continental pe care îl câștigă sportiva, după performanțele din 2006 și 2007. În cadrul aceleiași competiți,i țara noastră a încheiat Campionatele Europene cu o medalie de aur, una de argint și trei de bronz. O altă performanță importantă pentru tenisul românesc a fost realizat de junioarele Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca care au câştigat finala de dublu de la Roland Garros.

Cu toate că ziua de sâmbătă a fost una bogată în evenimente sportive, partida de tenis de la finalul turneului de la Roland Garros a atras atenția a milioane de români care au fost alături de Simona Halep și care au urmărit meciul cu sufletul la gură. Atmosfera de dinaintea meciului de tenis de sâmbăta dintre Simona Halep și Maria Sharapova a fost marcată de o tensiune ce anunțat un meci frumos. Finala de la Roland Garros a fost cea mai echilibrată și spectaculoasă din ultimii 13 ani și una dintre cele mai lungi din istorie. Ca dovadă că tenisul jucat de cele două sportive a fost de înaltă calitate mulți dintre spectatorii prezenți în tribune au urmărit de cele mai multe ori întregul meci în picioare, iar meciul televizat a făcut audiențe spectaculoase. Românca a cucerit lumea tenisului şi a stârnit ovațiile publicului parizian. Cu toate că sportiva din țara noastră a pierdut cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, în fața rusoaicei Maria Sharapova, prezenţa în ultimul act al competiţiei de la Paris a propulsat-o pe Simona Halep pe locul 3 în clasamentul mondial la tenis feminin. Totodată, chiar dacă Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, anul acesta mai urmează alte două turnee de Grand Slam - Wimbledon și US Open - iar sportiva din țara noastră va avea toate șansele să facă meciuri memorabile și să ajungă în fazele finale.

Performanțele de sâmbătă arată că sportul din România are viitor, iar aceste rezultate nu puteau fi realizate fără munca intensă depusă de acești atleți talentați care își văd cu seriozitate de treabă. Evoluția fulminantă în tenis a Simonei Halep din ultimele luni reprezintă acum un model demn de urmat pentru copiii și tinerii care se vor îndrepta astfel către sport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ