Adrian Năstase desfiinţează scrisoarea lui Pleşu şi Liiceanu: Nu mi-a plăcut spiritul ei

| 02 dec, 2014

Adrian Năstase critică scrisoarea în care un grup de intelectuali, în frunte Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, îi cer lui Klaus Iohannis să nu-l numească pe Dan Mihalache şeful cancelariei prezidenţiale.

Adrian Năstase scrie pe blogul său că echipa de consilieri ai preşedintelui este importantă şi că în funcţie de numele alese se va putea anticipa poziţia viitorului preşedinte faţă de evenimente.

"In opinia mea, obiectivele Presedintelui ar trebui să fie, in esență, promovarea unei politici externe consensuale si a unei politici interne bazate pe dialog, in conditiile unei coabitări impuse de alegători.

De aceea, echipa de consilieri de la Cotroceni va fi deosebit de importantă. In functie de cum va fi compusă, vom ințelege dacă Presedintele se pregăteste să fie mediator sau jucător in anii care urmează. Modelele de până acum au fost diferite dar tentatia subiectivitătii a existat de fiecare dată. Dacă echipa de consilieri va fi preluată din ACL, vom intui că la Cotroceni, se pregăteste viitoarea echipă guvernamentală si că presedintele functionează ca un mega-sef de partid. Dacă echipa va fi formată din reprezentanti ai “societătii civile”, analiza va fi mai dificilă. Vor fi “intelectualii lui Băsescu”? Vor fi reprezentantii “intelectualilor lui Băsescu”, cei mai multi, partizani politici “sub acoperire”?", scrie Năstase.

Citeşte şi: Răspunsul lui Iohannis la scrisoarea lui Pleşu şi Liiceanu

El critică scrisoarea intelectualilor adresată lui Klaus Iohannis, în care îl somează pe acesta să nu îl nhumească în echipa de consilieri pe Dan Mihalache.

"Am citit, cu surprindere, scrisoarea “intelectualilor” de la “22”, de crucificare a lui Dan Mihalache. Nu mi-a plăcut spiritul ei. Ideea de bază era: “presedintele este prizonierul nostru, al diasporei si al facebook-ului” si trebuie să-si formeze o camarilă din oamenii “nostri”. Formula de “presedinte al TUTUROR romanilor”, clamată de candidati in alegeri, poate să dispară din nou, asa cum s-a intâmplat in ultimii zece ani si nu numai.

Nu-mi place formula “punct si de la capăt” – prea legată de Legenda Mesterului Manole si de nevoia sacrificiilor rituale -, poate insă că, de data aceasta, Presedintele va putea să interpreteze intr-o modalitate nouă ceea ce este, de fapt, spiritul Constituției", precizează Năstase.

Dan Mihalache a fost consilierul lui Adrian Năstase în perioada în care acesta era prim-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2014
raudemare
de ce nu-i place spiritul
... pt ca-i place numaratul oualelor
02 dec, 2014
Kardoian
Culmea orbirii...
De înţeles că nu i-a plăcut d-lui Năstase "spiritul" scrisorii!... Mihalache era "omul lui", acum liberal de circumstanţă.

În realitate, în Scrisoare nu apărea nicăieri ceva despre "oamenii noştri", ai intelectualilor etc.! Nu, "intelectualii băsiştii" nu îl controlează pe Iohannis, ci doar îl roagă SĂ NU RATEZE şansa de a reforma România sub presiunea unor interese de care este străin... Atâta tot!

Adică să nu ia CONSILIER ŞEF de cancelarie PREZIDENŢIALĂ un "traseist politic" SIE cu curul în 7 luntri, a cărui atitudine dovedită faţă de alianţa Nord-Atlantică este neconformă cu interesul naţional actual. Şi care vorbeşte cu „mai du-te şi tu în mă-ta". Atât, doar ! Şi care mai are şansa să fie un exponent al acelei Românii care se cere REFORMATĂ. "Omul lui Năstase"!...

În rest, exact "punct şi de la capăt"!... Altfel, reformăm ordinea de drept cu aceiaşi oameni... de tip nou: activişti leneşi, inculţi, nesimţiţi, hoţi, corupţi, ipocriţi, imorali şi amorali până la crimă... adică România minciunii, demagogiei, a dezinformării, a parazitismului social şi a strivirii despotice a deviaţioniştilor din "partid".

Scrisoarea încearcă să spună NU continuităţii REŢELEI PROFITORILOR, cea care nu va renunţa nici o clipă la cultivarea resortului de bază al existenţei ei: frica oamenilor de a-şi câştiga viaţa pe cont propriu! Dar lui Adrian Năstase "nu îi place spiritul scrisorii"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ