Adversarul femeilor pesediste vrea şefia PSD

| 14 dec, 2014

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a anunţat că ar putea candida la preşedinţia partidului, la congresul din primăvara acestui an.

'Iau în calcul şi această variantă. Da, categoric!', a adăugat el, întrebat de jurnalişti, duminică, înainte de reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al PSD.

Pe de altă parte, Ivan a declarat că va propune, în cadrul şedinţei, suspendarea preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, din toate funcţiile deţinute în partid.

'Dl Dragnea trebuie să ştie că, într-un partid modern, cel mai modern din România, când există suspiciuni asupra ta, când sunt dosare la DNA pe numele tău, deschise - bineînţeles, eu cred în nevinovăţia d-lui Dragnea până când instanţa se va pronunţa - trebuie să te suspenzi din toate funcţiile de conducere', a afirmat Ivan, care a adăugat că va cere sancţionarea lui Dragnea pe modelul altor colegi care s-au retras din funcţiile de conducere din PSD atunci când s-au deschis dosare la DNA.

Ivan susţine, totodată, că ar putea fi sancţionat pentru că, de fapt, nu este de acord cu Liviu Dragnea, şi nu pentru că ar fi jignit două colege de partid într-o emisiune televizată, respectiv pe Viorica Dăncilă şi pe Gabriela Firea.

'Se tot vehiculează, de câteva zile, această idee a sancţionării mele şi mă tot gândesc (...) care ar fi motivul sancţiunii. Singurul motiv, care ar putea fi un motiv real, e acela că nu sunt de acord cu dl Dragnea şi nu scrie în statut că trebuie să fii de acord cu dl Dragnea. Eu cred că, în partid, pot să existe mai multe opinii, mai multe proiecte. Cred că dl Dragnea forţează o sancţiune a mea pentru că se teme că voi candida la congres împotriva domniei sale. Într-adevăr, lucrează la un nou proiect, este adevărat că, la congres, va exista şi altă platformă, dar nu are de ce să se teamă dl Dragnea, asta ţine de democraţie', a spus Ivan.

Europarlamentarul PSD a negat că ar fi jignit, într-o emisiune televizată, două colege de partid.

'Am un mare respect pentru doamne, nu mi-aş permite să jignesc un coleg de partid. (...) Emisiunea era în direct, există înregistrare, oricine se poate uita pe înregistrarea respectivă. M-am uitat şi eu aseară pe înregistrare cu mai mulţi prieteni, poate mi-a scăpat ceva (...) Nu este absolut nimic jignitor în absolut tot ce am spus în emisiunea respectivă. Sunt dispus, cu ambele colege, să ne uităm încă odată pe înregistrare şi dacă ceva le-a jignit, pot să-i cer şi scuze, dar nu este nimic jignitor, este o emisiune care este pusă acum pe internet, oricine se poate uita', a declarat Cătălin Ivan.

El a negat, totodată, acuzaţia lui Liviu Dragnea, potrivit căreia ar fi 'omul' lui Marian Vanghelie.

'Dl. Dragnea crede că oricine nu este de acord cu domnia sa are legătură cu Marian Vanghelie. Este o problemă personală lupta pe care o are cu Marian Vanghelie. Să şi-o ducă singur, nu toţi cei care în partid au o altă opinie decât Liviu Dragnea sunt oamenii lui Marian Vanghelie. Este o nouă modalitate acum în partid, cine nu e de acord cu Liviu Dragnea este cu Marian Vanghelie, am înţeles că şi tineri de la TSD sunt 'vanghelioţi', este o obsesie a dlui Liviu Dragnea. Având în vedere câte am făcut pentru partid, şi ştie dl Dragnea foarte bine (...), chiar şi săptămâna asta am prevenit un atac foarte dur în Parlamentul European împotriva PSD, din funcţia de şef al delegaţiei până marţi, mă deranjează', a spus Ivan.

El a adăugat că nu crede în tandemuri gen Ponta-Dragnea.

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a ales să se războiască cu femeile din PSD.

'Nu am decât un singur comentariu de făcut. Un mare bărbat (Cătălin Ivan - n.r.), care a început să se războiască cu femeile din PSD. Este singurul meu comentariu. Ceea ce voi avea de spus voi spune în partid. Am făcut un singur comentariu pentru că mi l-aţi cerut', a declarat preşedintele executiv al PSD la sediul formaţiunii.

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că duminică, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, va solicita în numele organizaţiei pe care o reprezintă sancţionarea dură, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Cătălin Ivan ca urmare a afirmaţiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ