Alina Gorghiu: PNL implementează criterii de integritate, nu cu dedicație, ca la PSD

| 22 mai, 17:22

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că liberalii vor implementa o serie de criterii de integritate, și nu criterii 'cu dedicație', cum se întâmplă în cazul PSD.

'Avem și un eveniment politic care înseamnă, practic, oficializarea unui pas pe care PNL îl face către o politică mai curată, și aici vorbim de schimbări statutare care implementează criterii de integritate și nu criterii cu dedicație, cum se întâmplă pe la PSD, criterii de integritate foarte clare pentru membrii PNL, care nu vin pentru că ne dorim să sancționăm un membru sau altul, ci pentru că dorim să venim în așteptarea electoratului din România și a celor care vor mult mai multă integritate în politica românească. Nu va fi o schimbare de formă, nu va fi un simulacru această modificare la statut, va fi o modificare de substanță', a afirmat Gorghiu într-o conferință de presă.

Liderul liberal a arătat că, spre deosebire de PSD, liberalii vor avea sancțiuni pentru toate faptele prevăzute în Codul Penal, cu excepția celor săvârșite din culpă.

'PSD nu are această sancțiune decât pentru patru fapte de corupție, patru mari și late, nici măcar pentru infracțiunile asimilate. Noi avem pentru întregul Cod Penal, mai puțin pentru cele din culpă', a punctat Gorghiu.

Potrivit acesteia, una dintre propunerile de modificare a statutului în privința criteriilor de integritate este aceea că orice persoană care este condamnată într-o primă instanță în România pentru o faptă săvârșită cu intenție își pierde funcția din partid.

Conform acelorași criterii, un liberal își va pierde calitatea de membru de partid în momentul în care are o condamnare definitivă din partea instanței de judecată.

'Dacă o persoană e condamnată definitiv, e radiată din registrul membrilor PNL. Un detaliu suplimentar este că atunci când o persoană se află într-o funcție numită în administrația locală sau centrală (...) și începe urmărirea penală, acea persoană își pierde sprijinul politic, deci își pierde funcția. În cazul în care împotriva unei persoane se ia măsura arestului preventiv, (...) acea persoană este suspendată din funcție', a declarat copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a arătat că aceste modificări vor putea fi completate, propunerile suplimentare urmând a fi discutate și votate la Consiliul Național de la Pitești.

Tag-uri: Alina Gorghiu, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ