Ameninţări în stil MAFIOT de la Ovidiu Puţura pentru o judecătoare: O calc cu maşina

| 21 ian, 20:20

Referatul de arestare preventivă făcut de procurorii DNA pentru judecătorul Ovidiu Puţura arată că acesta ar fi intenţionat să pună terţe persoane să o agreseze pe o judecătoare care nu reacţiona la presiunile pe care Puţura le făcea prin intermediul judecătoarei Corina Iacob.

Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob că, din funcţia deţinută în Ministerul de Justiţie, îl va ajuta pe fiul acesteia să devină notar stagiar. În schimb, Iacob trebuia să o convingă pe judecătoarea Camelia Năşcuţiu să admită recursul soţiei lui Paţura, într-un proces pe care aceasta îl pierduse la instanţa de fond.

Se pare că Năşcuţiu s-a dovedit inflexibilă la cererile lui Iacob, lucru ce i-a provocat lui Puţura un acces de furie:

„P.O.: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina... deci.. nu am mai auzit treburi din astea.
CI.: Auzi... să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine... că una, că alta...
P.O.: Nu, îţi dai seama că am... mi-o zis Alina că...

Citeşte şi: DNA. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Putura a fost REŢINUT

(...)
P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu... Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm...
C.I.: Măi în ce situaţie mă pui...
P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.
C.I.: Ce faci?

P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.
C.I.: Te rog frumos... şi eu ce să fac acum...
P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi... ce rezultă din dosar.
C.I.: Să fac opinie separată?
P.O.: Da.

În baza acestei înregistrări, DNA a cerut instanţei să aprobe arestarea lui Puţura. "Din probele cauzei rezultă că privarea inculpaţilor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică", se arată în referatul DNA.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Puţura de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite de la Laurenţiu Ţăranu în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul 10792/118/2010 aflat în apel la Curtea de Apel Constanţa şi în care Ţăranu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia. Puţura i-a promis să stea liniştit pentru că va lua achitarea.

"În luna noiembrie 2013, Puţura Ovidiu s-a întâlnit cu inculpatul la hotelul „Ioana" de 5 stele din Sinaia, a participat şi la vânătoare fiind foarte încântat că împuşcase un urs şi a luat ca trofeu capul ursului. Cheltuielile de aproximativ 6.000 euro, din care 4.000 euro pentru urs au fost achitate de inculpat", se arată în referat.

De asemenea, inculpatul Ţăranu i-a plătit lui Puţura şi un sejur la Mamaia de 500-600 de euro, lucru ce rezultă şi dintr-o altă înregistrare de la dosar.
„Puţura Ovidiu:- Salutare!
Ţ:- Salutare!
Puţura Ovidiu:- Uite am ajuns pe aici şi nu ştiu pe ce nume e făcută rezervarea.( când s-a cazat la Mamaia)
Ţ:- Mă gândeam eu şi la varianta asta.
Puţura Ovidiu:- Da.
Ţ:- Păi, aşteaptă un pic.
Puţura Ovidiu:- Da? Mă suni înapoi?
Ţ:- Da, da.
Puţura Ovidiu:- Da, bine, mersi."


Tag-uri: DNA, Ovidiu Putura
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ