Analiză despre vârsta publicului: Jumătate din publicul Antena 3 are peste 63 de ani

| 12 iun, 2014

Jumătate din publicul Antenei 3 are peste 63 de ani, în timp ce în cazul posturilor generaliste jumătate din publicul acestora au peste 42 – 43 de ani. Aceasta prag se numește vârsta mediană și este prezentat într-o analiză a agenției de media BPN, parte a grupului Lowe.

Analiza subliniază că posturile de știri o mai mare proporție a publicului îmbătrânit, față de posturile generaliste.

Ce înseamnă vârsta mediană? Reprezintă valoarea ce desparte jumătatea inferioară a audienței de jumătatea superioară, scrie Pagina de Media.

BPN pornește de la un studiu publicat de New York Magazine, potrivit căruia vârsta mediană a audienței postului de știri Fox New este de 68 de ani, cea mai ridicată raportat la competitorii statiei. În cazul Fox News, jumătate din audiență are sub 68 de ani, iar jumătate peste 68, ceea ce o face să fie o statie cu un public destul de îmbătrânit.

EXTREMELE: la capătul inferior al grupului se află Nickelodeon, post TV dedicat copiilor, cu o vârstă mediană a publicului de 8 ani, iar la capătul superior e Antena 3, stație de știri, cu 63 de ani. Cele două stații înregistrează aceleași valori atât pe Whole Day cât și pe Prime Time.

GENERALISTE. ProTV are vârsta mediană a publicului 44 de ani pe întreaga zi și 42 în Prime Time, iar principalul competitor, Antena 1, cu un an în plus, 45 pe întreaga zi si 44 in prime time. Prima TV se situeaza tot in acelasi segment, cu 43 / 42 de ani, însă Kanal D are o audiență ușor mai îmbătrânită, cu o vârstă mediană de 49 de ani atât pe WD cât și în PT.

TEMATICE. Posturile de știri au publicul cel mai în vârstă: Antena 3 depășește 60 de ani și e singura stație cu mediana pe întreaga zi peste acest prag. E urmată de B1 cu 60 de ani pe toată ziua și 61 în prime-time, și Realitatea TV + Romania TV, ambele cu mediana la 58 respectiv 59 de ani. Digi 24 are publicul cel mai tânăr, cu o vârstă mediană de 57 de ani pe toată ziua si 58 pe intervalul de mare audiență.

Vezi mai multe pe Pagina de Media.

Tag-uri: antena 3, Pro TV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ