Andrei Pleşu, corifeul Dreptei, dă sfaturi Stângii. Marele păcat al aroganței Dreptei

| 24 noi, 2014

Andrei Pleșu a dat prin acest editorial încă o demonstrație de aroganță specifică celor „de dreapta”, acea aroganță toxică, care îi face pe unii să se considere superiori altora nu datorită meritelor personale, ci datorită opțiunii lor politice.

La o săptămână de la câștigarea alegerilor prezidențiale de către cel pe care, cu jumătate de inimă, l-a susținut, deoarece domnia sa ar fi preferat să o vadă pe Monica Macovei la Cotroceni, Andrei Pleșu a scris un editorial în care le dă sfaturi pesediștilor despre cum să-și reformeze partidul. Conștient de faptul că multe dintre aceste sfaturi ar putea fi aplicate și pentru preferații săi, Pleșu a scris la finalul articolului că, până la urmă, nimeni nu e perfect.

Unul dintre sfaturile date celor de la PSD este să respecte legea. Păi, domnul Pleșu nu a fost prea fericit când guvernul a respectat legea și nu a deschis mai multe secții de votare, sau asta nu se pune? La fel, unde era domnul Pleșu când favoriții săi din PDL refuzau să pună în aplicare legea privind indexarea pensiilor? Sau atunci când, deși CCR a decis că guvernul Boc a încasat CASS ilegal de la pensiile mici și trebuie să restituie sumele astfel luate pensionarilor, atât prim-ministrul cât și președintele Traian Băsescu au refuzat să pună această decizie în aplicare? Mai mult, Băsescu s-a opus și lui Victor Ponta, atunci când acesta l-a anunțat că va returna sumele respective în mai multe tranșe. Desigur, fiind vorba de preferații săi, domnul Pleșu a putut trece cu vederea aceste mici „scăpări”.

Un alt sfat pentru PSD este să renunțe la „americanisme”. Așadar, ceea ce în campanie domnul Pleșu considera ca fiind de inspirație nord-coreeană, respectiv evenimentul de lansare al candidaturii de pe Arena Națională, acum recunoaște că ar fi de fapt mai american așa, la origini.

De departe, cel mai comic sfat face referire la „propagandiștii maniacali” și „lauda mediocră a unor mercenari”, unde domnul Pleșu îl dă exemplu pe Mugur Ciuvică. E adevărat, propaganda „intelectualilor de dreapta” nu e deloc mediocră, e îmbrăcată în cuvinte frumoase. Numai cei de la GDS pot face propagandă fără să fie considerați mercenari, nici nu mai contează că au sărit toți, deodată, în sprijinul aceluiași candidat. A fost o coincidență, de fiecare dată, pentru că mințile luminate gândesc la fel.

Andrei Pleșu a dat prin acest editorial încă o demonstrație de aroganță specifică celor „de dreapta”, acea aroganță toxică, care îi face pe unii să se considere superiori altora nu datorită meritelor personale, ci datorită opțiunii lor politice. Chiar dacă datele sociologice rezultate în urma cercetărilor din ultima perioadă tind să îl contrazică, domnul Pleșu insistă că PSD este votat mai degrabă de bătrâni și oameni neinstruiți, în timp ce tinerii și cei cu studii superioare preferă să voteze cu Dreapta. E păcat că o personalitate ca domnia sa a ajuns, așa cum îi caracterizează pe alții, un mercenar propagandist.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 2014
RaduD
Rezultatul pe ultimii 10 ani ai minunatei conduceri marinaresti: fracturarea totala a societatii romanesti! Asmutirea categoriilor sociale una impotriva altora (intelectualii nostri sunt mai ceva decat ai vostri - vezi si comentariile putzoiului Lucian Mandruta). Sunt curios daca Iohannis are de gand sa "reformeze" stilul conducatorului sau se va lasa in plasa unor pseudointelectuali (stanga sau dreapta)
25 noi, 2014
Dan Slugarescu
dreapta are si niste intelectuali aroganti...
stanga are si niste pseudintelectuali aroganti
luati de la coarnele plugului sau direct de la forja:Nicolicea,Zgonea,Adam,etc
si de aceea Ponta a pierdut alegerile
25 noi, 2014
dana eugenia
@dan
nu puteati spune mai bine :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ