Antonescu: Aştept de la Atanasiu să găsească soluţii în cazul Roşia Montană

| 07 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri că aşteaptă ca Teodor Atanasiu, propus ministru al Economiei, să găsească soluţii la marile dosare economice, precum Roşia Montană şi regimul exploatărilor.

"Aştept şi aşteptăm de la Teodor Atanasiu, un om cu experienţă ministerială la Ministerul Apărării şi în fruntea AVAS, să atace marile probleme care ţin de privatizări, marile probleme şi marile proiecte care ţin de perspectiva reindustrializării României, să construiască împreună cu colegii de Guvern şi primul ministru, ministrul Finanţelor formule rapide şi eficiente pentru soluţii la marile dosare economice, între care Roşia Montană, regimul exploatărilor în general", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, conform Agerpres.

În aceeaşi conferinţă, Atanasiu a apreciat că într-o ţară precum România, care trebuie să recupereze decalaje majore faţă de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, politicile publice în domeniul economiei nu pot fi decât liberale.

"Va trebui să aplic aceste politici pentru a rezolva cele câteva probleme - o reindustrializare a României, o rigoare mai mare pentru procesul de privatizare, pentru procesul de atragere de capital din România. Mai mult decât atât, fiindcă tot la Ministerul Economiei se află şi partea de comerţ, principala preocupare va fi de a asigura o concurenţă reală şi o bază legală care să creeze o concurenţă reală şi acerbă pe piaţa românească şi atunci vom avea şi servicii bune, şi produse de calitate, şi preţuri competitive", a subliniat Atanasiu.

Citeşte şi: E oficial: Nicolăescu la Finanţe, Atanasiu la Economie, Iohannis la Interne şi Buşoi la Sănătate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 feb, 2014
PENSIONAR
Rotatia cadrelor de 25 ani ca la pcr.ACEIA AU FACUT CEVA PENTRU ROMANIA, CASA POPORULUI, METRO, MILIOANE DE APARTAMENTE, UZINE SI FABRICI, ASTIA DE 25 ANI AVERE PERSONALA SI VILE PONPOASE.Tara nimanui e ROMANIA.
07 feb, 2014
Sorina
minerit
Singura solutie pe care o vad eu pentru Rosia Montana este redeschiderea minelor, pentru ca majoritatea localnicilor, cu experienta in minerit, sa-si poata sustine familiile

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ