Anunţ important despre Michael Schumacher

| 29 ian, 2014

Potrivit informaţiilor exclusive publicate în ediţia de miercuri de cotidianul francez L'Equipe, fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher a fost plasat într-o stare de trezire progesivă de către medicii de la clinica din Grenoble, unde este internat din 29 decembrie.

Descris ca fiind lent şi nesigur, procesul de trezire al lui Michael Schumacher nu garantează rezultate pozitive şi nici măcar faptul că pilotul german îşi va reveni parţial. Dar este, în orice caz, este o veste care lasă să se întrevadă o îmbunătăţire a stării de sănătate a lui Michael Schumacher, după veştile contradictorii care au circulat la începutul acestei săptămâni, cu privire la starea campionului german.

Patru săptămâni de comă este delay-ul maxim pentru trezirea unui pacient, medicii avertizând că depăşirea acestui termen nu face decât să micşoreze şansele de recuperare a pacientului. Drumul până la trezire este însă foarte lung: se reduce treptat dozajul pentru sedare, urmărindu-se în acelaşi timp reacţia pacientului. "Trezirea se manifestă prin deschiderea ochilor şi recuperarea capacităţii de comunicare, care este verificată prin efectuarea de comenzi simple: "deschide ochii", "închide ochi", "deschide gura", "mişcă mâinile", spune profesorul Jean-Luc Mistrie, fostul şef al serviciului de Neurologie de la Spitalul Foch, din Suresnes.

Cu toate acestea, nu se aşteaptă ca Michael Schumacher să fie recuperat prea curând, cel mai probabil în următoarele două luni el urmând să trăiască într-o fază de "confuzie". După cum scrie L'Equipe, citându-i pe medici, procesul de recuperare a abilităţilor ar putea dura mai mulţi ani, după un traumatism cranian atât de sever precum cel suferit de fostul campion.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ