Avocat: Sorin Oprescu a fost externat la cererea sa. E posibil să fie internat din nou

| 30 sep, 15:25

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, miercuri, că Sorin Oprescu a fost externat din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti la cererea sa şi este posibil să fie internat din nou, transmite RomaniaTv.

Oprescu a fost adus miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile.

"Domnul Oprescu a dat declaraţii în sala de judecată, acesta fiind şi motivul pentru care a dorit să fie externat în cursul zilei de ieri, ca să fie astăzi prezent şi să-şi susţină punctul de vedere în faţa magistratului care urmează să decidă asupra măsurii preventive. Astăzi, este gata raportul în ceea ce priveşte analizele. Contrar surselor dumneavoastră, care au susţinut că este sănătos, ceea ce ştim noi este total opus. Urmează un alt set de investigaţii. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în Arestul Central. Este posibil să fie internat din nou şi nu doar la acelaşi spital, ci la alt spital, în funcţie de ce decid medicii", a afirmat avocatul lui Oprescu. 

Viorel Mocanu a explicat că medicii i-au descoperit lui Oprescu afecţiuni în formă agravantă, însă, deocamdată, avocaţii nu au intrat în posesia raportului întocmit de specialişti. 

El a adăugat că, marţi seara, în momentul în care Oprescu a fost scos din Spitalul Universitar Bucureşti, poliţiştii i-au pus cătuşele, deşi primarul avea o problemă la o mână. 

"A existat un incident la momentul în care a fost luat, marţi seara, de la Spitalul Universitar Bucureşti, respectiv faptul că venea după o intervenţie chirurgicală la încheietura mâinii drepte, a solicitat să nu-i fie puse cătuşele, însă adjunctul Arestului Capitalei nu a fost de acord şi a spus că aşa trebuie să fie filmat", a declarat Viorel Mocanu.

Citeste si: SORIN OPRESCU află astăzi dacă rămâne în arest

Procurorii DNA au solicitat miercuri Tribunalului Bucureşti prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită. 

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. 

El a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite, fiind externat marţi seara. 

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului. 

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi să dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", preciza DNA. 

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ