Băsescu se pregăteşte să se reîntoarcă în vila din strada Mihăileanu

| 16 ian, 15:24

Traian Băsescu a fost văzut ieri, când a trecut pe la vila sa din strada Mihăileanu, după săptămâni de absenţă de pe scena politică, transmite România TV.

Fostul preşedinte şi-a luat un concediu prelungit după ce a terminat mandatul de la Cotroceni şi ar putea reveni în activitatea politică după jumătatea lunii feburarie, la partidul de suflet, Mişcarea Populară. Până atunci, Băsescu se ocupă de lucruri personale.

Vila pe care a vizitat-o a fost achiziţionată în perioada în care era primar general al capitalei, însă a declarat că nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a se muta acolo după mandat şi aşteaptă în continuare o casă de la Guvern. În aproximativ o lună, fostul şef de stat trebuie să părăsească Vila Lac 3, în care locuieşte acum.

RAAPPS i-a transmis lui Traian Băsescu o listă cu şapte case dintre care să aleagă una ca reşedinţă, printre care apartamentul din Bulevardul Constantin Prezan, unde l-a avut ca vecin pe Adrian Năstase, şi două vile în Snagov, Guvernul spunând că Băsescu a refuzat unele dintre case şi nu a răspuns pentru altele, potrivit Mediafax.

Lista i-a fost transmisă lui Traian Băsescu în luna decembrie, când acesta era încă preşedinte, după ce şeful statului a solicitat Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în atenţia şi a Secretariatului General al Guvernului, să îi fie atribuită spre folosinţă gratuită o locuinţă de protocol cu destinaţia de reşedinţă, alta decât Vila Lac 3, ocupată în prezent, precum şi un spaţiu ca birou de lucru, după încheierea mandatului prezidenţial, conform legii în vigoare.

Ce partide se bat pe Traian Băsescu. Fostul şef al statului este dorit de liderii a două formaţiuni politice

Pe listă au fost propuse apartamentul cu şase camere din Bulevardul Constantin Prezan, din clădirea în care Traian Băsescu a locuit, la etaje diferite, cu Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu (cu o suprafaţă de 279 metri pătraţi), Vila 11 din Snagov (2.189 metri pătraţi), Vila 1A din Snagov (472 metri pătraţi), un spaţiu cu cinci camere şi încă trei camere de serviciu din strada Orbescu (440 metri pătraţi), un imobil cu 9 camere din strada David Praporgescu (295 metri pătraţi), un apartament cu 5 camere din strada Barbu Delavrancea (280 metri pătraţi) şi un apartament cu 8 camere din strada Lev Tolstoi (273 metri pătraţi).

Oficialii Guvernului afirmă că Băsescu a refuzat unele dintre aceste imobile, precum apartamentul din Bulevardul Prezan, şi nu a răspuns în cazul altor spaţii propuse, pe care încă le analizează.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

Vilele RA-APPS de la Snagov au fost subiect de discuţie, pe finalul anului trecut, între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, Ponta spunând că fostul preşedinte nu va primi dreptul de a se muta într-un astfel de spaţiu, iar Băsescu precizând că el nu a cerut o vilă anume, ci un imobil adecvat, conform legii.

Elena Udrea impune reguli şi condiţii pentru viitorul şef PMP. Lista potenţialilor succesori

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ