Biserica Ortodoxă, despre maşina de poliţie care îl însoţeşte pe patriarh: Este legal

| 27 oct, 17:35

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a admis că maşinile care îl transportă pe patriarhul Daniel sau delegaţii oficiale beneficiază de un însoţitor de la poliţie, care le deschide calea. Părintele Constantin Stoica a precizat că există un protocol în acest sens între BOR şi Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pr. Constantin Stoica, afirmă că punerea la dispoziție a unei mașini de poliție pentru facilitarea accesului în trafic a automobilului în care se deplasează patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, sau delegațiile oficiale este legală.

"Există un protocol încheiat de Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română prin care, la solicitarea instituției noastre, MAI, prin Direcția de Poliție Rutieră, pune la dispoziție o mașină de poliție pentru facilitarea accesului în trafic. E vorba de delegații oficiale, de reprezentări oficiale ale patriarhului României. Deci, este legal", a precizat, pentru AGERPRES, pr. Stoica.

Precizând că în acest caz nu este vorba de o coloană oficială, pr. Stoica a exemplificat cu situația în care o mașină de poliție a facilitat traficul pentru deplasarea delegației Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de părintele mitropolit Pavlos (Pavel) de Drama, care se află la București cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

"Trebuie făcută distincția dintre o mașină de poliție care facilitează accesul în trafic și o coloană oficială care implică prezența a două sau mai multe mașini de poliție în fața și în spatele coloanei oficiale și degajarea traficului pe o bandă de circulație și chiar restricționarea acestuia temporară", a adăugat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Precizările purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române vin în contextul în care pe trafictube.ro a fost publicat un videoclip în care o mașină de poliție însoțește un autoturism al BOR.

În presă au apărut marţi informaţii potrivit cărora şi maşini ale Bisericii Ortodoxe Române au fost surprinse în trafic având antemergător de la poliţie.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel va primi salariu DUBLU de la stat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 12:17
sam
popi
legea e foarte clara.dar popii,caqdeobicei,o ocolesc.si fac asta pentru ca li se permite.
30 oct, 11:16
Cati
Cea mai solicitata oferta de lucru online!
Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email:

[email protected]
cu textul “INFO”
29 oct, 18:12
VREU GUVERNUL MEU
OCOLIREA LEGISLATIEI
DE CE SE OCOLESTE SI INCALCA LEGEA CU DIVERSE SUBTERFUGII CU PROTOCOALE, INTELEGERI, ETC. ??????
DE CE SE MAI FAC LEGI, CA SA FIE ADAUGITE, OCOLITE, SI NERESPECTATE ?????
29 oct, 09:21
Mihai
Start rapid si usor! Bani la domiciliu! Cautam urgent colaboratori extrem de seriosi pentru lucru la domiciliu. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, calculator, cunostinte de operare cu documente word si pdf, timp liber de circa 2-3 ore pe zi. Oferim contract de comision si instruire pas cu pas, gratuita. Numai persoanele foarte serioase sunt rugate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]
28 oct, 22:35
costin
patriarhul daniel
La alegeri , ponta s-a dus repede la Mitropolie sa dea cu subsemnatul, numai ca Patriahul i-a pus niste conditii....una din ele e asta...asa e cand te faci frate cu ......patriarhul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ