Blaga: Ponta ar dori cât mai rapid ALEGERI ANTICIPATE. Dar cu el la guvernare

| 14 iul, 16:35

Copreşedintele PNL Vasile Blaga susţine că premierul Victor Ponta "ar dori cât mai repede anticipate, dar cu el la guvernare", el precizând că liberalii vor vota împotriva oricărui guvern din care formaţiunea nu face parte, potrivit Agerpres.

 

"Domnul Ponta ar dori cât mai repede anticipate, dar cu el la guvernare. Asta este părerea mea astăzi. El nu va dori niciodată să lase puterea pur şi simplu, cum ar fi şi normal, pentru că pune România într-o situaţie delicată, dar el ar vrea să rămână la guvernare, să organizeze el alegerile", a afirmat Blaga, marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Totodată, întrebat despre o eventuală nominalizare a lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru funcţia de premier, Vasile Blaga a spus că actualul preşedinte al Senatului este "o portavoce a lui Victor Ponta".

"Vom vota împotriva oricărui guvern din care nu vom face parte. Noi suntem în opoziţie, iar domnul Tăriceanu nu mai este fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu pe care l-am cunoscut foarte bine şi căruia nu am avut ce să îi reproşez ca prim-ministru. Dânsul este acum o portavoce a domnului Ponta. Sigur, o face în primul rând pentru dânsul. Nu mai e Ponta premier, se sparge coaliţia, nu mai e nici dânsul şeful Senatului. Simplu", a susţinut Vasile Blaga.

El a afirmat că va discuta cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, în vederea realizării unei coaliţii PNL - UNPR.

"Îl cunosc pe domnul Oprea, am o relaţie foarte bună cu domnia sa, nu de acum", a explicat Blaga.

La rândul său, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a reiterat că Partidul Naţional Liberal are deja un candidat pentru funcţia de premier, în persoana lui Cătălin Predoiu, care se bucură în continuare de susţinerea formaţiunii.

"Noi avem un candidat şi un premier desemnat în persoana lui Cătălin Predoiu. Are în continuare aceeaşi susţinere din partea PNL, va fi premierul PNL, indiferent că se plânge Ponta sau nu la televizor. Spunea domnul copreşedinte Blaga că domnul Ponta se îngrijeşte doar de PSD, nu de România. Vă spun că nici de PSD nu se îngrijeşte, pentru că mi se pare absolut bizar să fii premier încă în funcţie şi să nu te îngrijeşti că ai putea să faci o propunere de premier dacă tu pleci din această funcţie tot către un PSD-ist. Să găseşti tot timpul soluţii în afara PSD-ului mi se pare o bătaie de joc la adresa activului din PSD", a declarat Alina Gorghiu.

Ea l-a criticat pe Victor Ponta despre care a spus că, "de-a lungul vremii, şi-a înlăturat toţi adversarii din interiorul PSD".

"Domnul Ponta, de-a lungul vremii, şi-a înlăturat toţi adversarii din interiorul PSD, şi când spun adversari mă refer la oameni cu personalitate, care ar fi putut să reprezinte reala competiţie la adresa domniei sale. I-a înlăturat pe toţi, i-a marginalizat pe toţi. În momentul acesta nu există pentru domnia sa niciun fel de provocare în interiorul PSD. Dacă domnul Dragnea mai are vreun fel de declaraţie şi îndrăzneşte să nu fie de acord 100% cu domnul Ponta, imediat este atacat de prietenii domniei sale", a comentat Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ