Elena Udrea a fost ARESTATĂ preventiv pentru 30 de zile! A îngropat-o un DENUNŢ

| 11 feb, 20:41

Elena Udrea, reţinută marţi seară în dosarul „Microsoft”, a fost arestată preventiv, miercuri seara, de magistraţii Curţii Supreme. Înainte de a intra în sediul instanţei, Udrea a repetat gestul din Parlament din ziua în care s-au votat cererile procurorilor.

Elena Udrea arestată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată. Completul de 5 judecători la ÎCCJ judecă recursul, cel mai devreme, luni.

UPDATE. Elena Udrea a fost dusă în arest.

 

Elena Udrea arestata

"A primit mandat de arestare. E pe 30 de zile, începând de azi, l-am contestat deja. Aşteptăm să vedem soluţia, la completul de cinci judecători. Pe chestiunea legată de Microsoft s-a înlocuit controlul judiciar cu arest preventiv şi pe denunţul lui Dinu Pescariu s-a dat mandat de arest preventiv. (...) Am observat foarte multe persoane implcate în dosarul Microsoft şi pe care nu le-a întrebat nimeni de sănătate", a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Citeşte şi: 500.000 de euro din şpăgile Microsoft apar în declaraţia de avere a Elenei Udrea

Procurorii anticorupţie au emis marţi, la ora 21.40, ordonanţă de reţinere pentru deputatul PMPElena Udrea, în dosarul Microsoft, după ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde şi-a studiat dosarul şi a fost audiată.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmărită penal şi a fost reţinută pentru trei fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro -, precum şi pentru spălare de bani.

Probe Elena Udrea. Conform avocaţilor Elenei Udrea, probele procurorilor împotriva fostului ministru, prezentate în referatul cu propunerea de arestare preventivă, ar fi doar denunţul lui Dinu Pescariu şi un bileţel găsit în locuinţa fostului tenismen pe care sunt specificate iniţialele „E.U” în dreptul cărora este specificată suma de 500.000 de euro.

Citeşte şi: Avocatul Elenei Udrea: Nu există probe. Poate fi eliberată pe loc

Elena Udrea a fost reţinută după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie.

În 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. În 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Citeşte şi: Referat DNA: Şpaga din contractul Microsoft a ajuns la PDL. Sandu a cumpărat licenţele la presiunile Elenei Udrea

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Citeşte şi: EMIL BOC apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ