BUCUREȘTENII vor avea căldură începând de luni

| 10 oct, 21:02

Din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile, va fi furnizat agent termic în Capitală începând de luni. Cu toate acestea, reprezentanţii RADET susţin că bucureştenii pot rămâne oricând fără apă caldă şi căldură din cauza reţelei de conducte mai veche de 20 de ani.

"Serviciul public de încălzire e de interes general, controlat şi coordonat din partea Bruxellesului. Nu poate nimeni să întrerupă încălzirea populaţiei. Accesul la un serviciu public de interes general este un drept. Niciun cetăţean branşat la încălzirea publică să nu se gândească că i se va întrerupe căldura. Dacă cineva întrerupe căldura, îl rugăm să se adreseze la prefect. Populaţia nu trebuie să se adreseze undeva, e responsabilitatea prefectului şi a primului ministru. Nu ne jucăm cu dreptul la sănătatea populaţiei. Tarifele la căldură se hotărăsc de consiliile locale. La Bucureşti s-a bătut în cuie preţul de anul trecut. Căderea bruscă a temperaturii ne-a determinat să insistăm să pornească încălzirea oraşului mai devreme. Discutăm de Bucureşti. În toate oraşele e valabil. Noi insistăm ca să pornim acum. Se pare că toată lumea a rămas convinsă că branşarea în Bucureşti a Grozăveştiului se face luni dimineaţă, deci prima intrare masivă a căldurii în reţele", a declarat, la România TV, Tudor Popescu, expert energie.

Cu toate acestea, reprezentanţii RADET îi avertizează pe bucureşteni că pot rămâne oricând fără apă caldă, iar în perioada următoare, şi fără încălzire, deoarece aproape toată reţeaua de conducte din Bucureşti e mai veche de 20 de ani, iar regia a avut bani doar pentru cârpeli, nu şi pentru înlocuirea ţevilor sau pentru reparaţii serioase.

"Lipsa investiţiilor majore în ultimii ani, necesare efectuării lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare, duce la posibilitatea producerii unor noi avarii în perioada următoare", se arată într-un comunicat al RADET.

Potrivit oficialilor RADET, peste 90% din cei aproximativ 2.700 de kilometri de conducte care compun reţeaua de termoficare din Bucureşti pot ceda în orice clipă. Cum bani pentru înlocuirea conductelor ori pentru reparaţii serioase nu sunt, lucrările de revizie sunt practic inutile.

RADET: 54 dintre cele 75 de avarii majore au fost remediate

RADET a remediat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori.

Echipele RADET au remediat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau în pericol furnizarea agentului termic către consumatori, potrivit unui comunicat al RADET privind stadiul lucrărilor de reparații programate la conductele aferente rețelei primare în vederea pregătirii începerii sezonului de încălzire 2015 - 2016.

Alte 11 lucrări privind remedierea avariilor sunt în curs de desfășurare, iar restul de zece urmează să fie efectuate de firme specializate, anunță RADET.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ