Ca şi în 2004, autointitulaţii lideri ai civismului vor să se compromită

| 19 noi, 2014

Lipsa de pregătire a lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte a fost admisă chiar de către susţinătorii săi. În ciuda sprijinului oferit, diverşi jurnalişti sau analişti au recunoscut discursul firav legat de politica externă, cât şi slabele cunoştinţe ale candidatului ACL în alte domenii care ţin de atributele unui preşedinte.

Cu toate acestea, s-a sperat şi încă există speranţa că aceste goluri vor putea fi umplute de expertiza unor consilieri bine aleşi pentru a forma echipa noului preşedinte. Din păcate însă, principiile pe baza cărora se pare că vor fi aleşi noii consilieri, nu au ca prim criteriu meritocraţia ori pregătirea profesională, ci mai degrabă servilismul. La rândul lor, cei care l-au susţinut în această campanie pe Iohannis, dovedesc, la fel ca în 2004, ca au făcut-o pentru a fi puşi în funcţii înalte.

Vorba dulce mult aduce. Pare să fie proverbul după care s-au ghidat mai mulţi jurnalişti şi analişti, aşa-zişi lideri ai societăţii civile care şi-au declarat susţinerea făţişă în aceste alegeri pentru Klaus Iohannis. Iar munca de convingere a electoratului depusă în acest sens de către aceştia pare că va fi răsplătită de către Iohannis. Cum altfel, decât cu funcţii publice. Preşedintele ales a început procesul de selecţie pentru consilierii cu care va lucra la Palatul Cotroceni. Deocamdată, pe lista celor care au cele mai mari şanse să ajungă consilieri ai noului preşedinte al României se află: Alina Mungiu Pippidi, Rareş Bogdan, Andrei Muraru şi Andrei Pleşu.

Ca o pură “coincidenţă”, bună parte dintre cei menţionaţi mai sus sunt totodată aceeaşi care au ridicat osanale în această campanie candidatului Klaus Iohannis. Dintre toţi, cel mai ipocrit pare a fi Rareş Bogdan. În ciuda faptului că se declară imparţial, moderatorul şi-a afirmat public sprijinul pentru Iohannis, televiziunea la care activează ducând o puternică campanie împotriva contracandidatului Victor Ponta. Astăzi, Bogdan afirmă că nu-şi va părăsi meseria de jurnalist, dar adevărul este că nu ştim la ce să ne mai aşteptăm de la “independentul” moderator tv.

Alina Mungiu Pippidi este preşedintele Societăţii Academice Române (SAR). În timpul campaniei electorale, Pippidi l-a susţinut public pe Iohannis, prin apariţii publice cât şi prin intermediul articolelor publicate în mediul online.

În ceea ce-l priveşte pe Andrei Pleşu, lucrurile nu ar trebui să ne mire. Pleşu nu este la prima afacere de acest tip. Filozoful şi-a negociat cu succes şi în 2004 talentul oratoric şi eseistic pentru a primi o funcţie la Cotroceni. Chiar dacă nu a stat mult pe acolo, Pleşu a rămas fidel lui Traian Băsescu, în contul unor beneficii subterane, pentru ca acum, să treacă în barca noului preşedinte.

Valul de emoţie care a cuprins ziua votului de duminică va trece în curând. Şi ar bine, pentru noul preşedinte, dar mai ales pt România, ca Iohannis să-şi formeze o echipă a cărei calificare să depăşească slugărnicia de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2014
met
Nu sunt sigur, dar am impresia ca furi curent in legatura cu Plesu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ