Campania electorală se încheie sâmbătă, la ora 7,00

| 14 noi, 2014

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale se încheie sâmbătă, la ora 7,00, urmând ca duminică peste 18 milioane de alegători să fie aşteptaţi la urne pentru a desemna viitorul preşedinte al ţării.

În cursa finală pentru Cotroceni şi-au disputat şansele candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al ACL, Klaus Iohannis, rămaşi în competiţie după primul tur al alegerilor. Iniţial, şi-au depus candidatura la prezidenţiale 14 oameni politici. Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin a început pe 7 noiembrie.

Duminică secţiile de votare se vor deschide la ora 7,00 şi se vor închide la ora 21,00. 

În cel de-al doilea tur de scrutin au drept de vot 18.305.826 persoane, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În urma votului de duminică, este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate, conform legii pentru alegerea preşedintelui României. 

Legea 370/ 2004 pentru alegerea preşedintelui României stabileşte că judecătorii Curţii validează rezultatul fiecărui tur de scrutin, asigură publicarea rezultatului alegerilor în mass-media şi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Conform Constituţiei, CCR veghează la respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui şi confirmă rezultatele sufragiului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ