Carmen Iohannis oferă primul său interviu din postura de Primă Doamnă

| 18 ian, 17:42

Soția președintelui Klaus Iohannis vorbește despre Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta, în cadrul documentarului „În numele Tatălui”, difuzat pe 18 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi online, peTVR+, anunță purtătoarea de cuvânt a Președinției, Tatiana Niculescu Bran.

„În numele Tatălui” este povestea unei femei nobile care a crezut în Ţara sa. Într-un sfert de secol de la sosirea ei în România, Margareta, fiica Regelui Mihai, a luptat pentru sănătatea copiilor, împotriva singurătăţii bătrânilor, a încurajat şi a sprijinit cultura şi a învins mentalităţi bolnave de comunism. Şi-a câştigat nobleţea prin luptă. Astăzi este Principesa României”, este descrierea pe care echipa realizatoare o face filmului, notează purtătoare de cuvânt de la Cotroceni.

Personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția au fost decorate duminică de principesa Margareta cu ocazia evenimentelor prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la întoarcerea sa în țară, printre acestea numărându-se și Frederic Mitterand, nepotul fostului președinte al Franței.

Frederic Mitterand, fost ministru al Culturii din Franța (2009-2012), nepotul fostului șef al statului francez Francois Mitterand, a primit ordinul Coroana României în grad de Comandor pentru întreaga sa activitate culturală, civică și politică, remarcată prin interesul și ajutorul acordat dezvoltării scenei culturale internaționale, pentru activitatea din domeniul televiziunii, cinematografiei și muzicii, dar și pentru ajutorul dedicat acordat familiei regale.

"Este un moment minunat pentru mine. Decorația este un tribut al prieteniei și pentru mine este un moment de recunoștință. Ca mulți francezi nu o să uit niciodată importanța regelui Mihai în al Doilea Război Mondial. Regele Mihai a eliberat România de guvernarea fascistă, a lucrat toată viața pentru democrație iar acum principesa Margareta este exact la fel. Familia regală din Români lucrează pentru prestigiul României, este foarte populară în România pentru că a făcute multe pentru această țară", a spus Frederic Mitterand.

Cu același prilej, principesa a mai decorat duminică, în numele regelui, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferită Patriciei Klecanda, directorul Fundației Principesa Margareta a României (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Mărgărit — Enescu și Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR în Elveția, cât și a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei României a fost acordată avocatului Florin Iacobescu, Școlii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elveția) și contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea și conducătoarea Asociației FPMR — Elveția.

Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost conferit maestrului bucătar Albert Roux pentru activitatea în domeniul culinar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ