Cazanciuc, ANUNŢ despre dosarele penale ale lui Ponta şi Dragnea

| 28 sep, 08:57

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică seară, referitor la problemele din justiție ale premierului Victor Ponta și președintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, că ambii beneficiază de prezumția de nevinovăție, ca orice cetățean, până la o soluție definitivă, potrivit B1Tv.

"(Simt — n.red) că fac parte dintr-un guvern extrem de performant și dintr-un partid, care după trei ani de guvernare, are un procent de încredere mai mare decât cel cu care a pornit inițial. Ambii beneficiază de prezumția de nevinovăție, ca orice cetățean, până la o soluție definitivă. Nu am fost întotdeauna de acord cu ceea ce omul politic Victor Ponta a spus în spațiul public. Dar fără sprijinul primului-ministru Victor Ponta nu am fi avut sute de milioane investiții în sistemul judiciar, nu am fi putut acorda sute de milioane restanțe salariale ca urmare a unor decizii greșite ale guvernelor anterioare, nu am fi avut normele de care sistemul are nevoie", a răspuns ministrul Justiției, la Digi 24, la întrebarea cum se simte într-un guvern condus de Victor Ponta și membru de partid condus de Liviu Dragnea, ambii având probleme cu justiția.

El a spus că nu a lucrat cu Liviu Dragnea ca și om politic, însă a făcut-o la nivelul Guvernului ca vicepremier.

"Dacă astăzi avem un proiect de investiții major în capitalele de județ, se datorează în mare măsură domnului Dragnea. Ministerul Justiției nu avea capacitatea de investiții dintr-o dată, cum este nevoie în sistem în toate instanțele, și atunci soluția a fost, împreună cu alte ministere, să lucrăm cu Compania Națională de Investiții pentru a avea acest program în toate capitalele de județ. Practic, în momentul de față, nu este județ în care ministerul să nu aibă o investiție. Este un proiect derulat cu Dragnea", a susținut ministrul Justiției.

Referitor la moțiunea de cenzură, Cazanciuc a spus că nu are niciun fel de emoție.

"Avem o majoritate confortabilă în Parlament, avem angajamente politice, avem proiecte importante la nivelul Guvernului, care trebuie duse mai departe. Este, dacă vreți, în această moțiune de cenzură, ca în multe alte domenii, din păcate, în România, o anumită formă de ipocrizie. Acuzăm Guvernul de anumite lucruri pe care alții nu le-au făcut 10 ani când au avut ocazia. E nevoie de maturitate la nivelul clasei politice. Dacă încercăm să păcălim oamenii doar spunând anumite lucruri fără să facem nimic, cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, vom fi sancționați. Am făcut foarte multe lucruri în ultimii trei ani de zile și cred că acest lucru se vede", a explicat ministrul Justiției.

Despre zvonul trecerii sale de la PSD la UNPR, Cazanciuc a arătat că a fost o propunere pe care vicepremierul Gabriel Oprea i-a făcut-o la un moment dat atunci când în spațiul public au apărut diverse acuzații la adresa sa.

"A spus că: "dacă nu îți găsești locul acolo, cu siguranță putem să construim împreună un proiect politic pentru a îți putea continua anumite proiecte în care noi credem". Nu am primit niciodată reproșuri la nivelul partidului în cadrul întâlnirilor oficiale, formale, informale. (... ) Din păcate, m-au criticat, dar întotdeauna în lipsă. Nu am auzit în față spunându-mi anumite lucruri pentru că evident că, la anumite acuze, aș fi putut să am anumite răspunsuri care să liniștească anumite lucruri", a completat el.

În ceea ce privește viitorul politic, Cazanciuc a spus că are în prezent un proiect și că speră să rămână acest Guvern până la finalizarea mandatului în 2016.

"Sunt extrem de multe proiecte de făcut și un an de zile de aici încolo cred că ar fi suficient pentru a aduce elementele de care sistemul are nevoie. O să văd ulterior ce cale voi urma și în funcție de proiectele politice ale partenerilor mei", a mai precizat ministrul Justiției.

El a susținut că nu are intenția în momentul de față să candideze la vreo funcție la congresul PSD.

"Nu am această intenție în momentul de față. Nu am avut nicio discuție, cel puțin până la acest moment, despre o eventuală participare la un act de conducere la nivelul partidului", a subliniat Cazanciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 sep, 10:27
liviuioan
tic-tac ; TAC-TIC...
.. la bORCAN , cu previziuni turcite -PAS cu PAS dintr-un JURNAL cu NASU in SUFLET . Un fost ministru si-a securizat existenta , ei si celor condamnati la CEDO , apoi--NU E BINE , domnule X , eu te-am pus ! Acum , prostimea se mira cum , anumiti acoperiti , spovediti stiu la fix ; ce urmeaza si domnul-CAZANCIUC--este , purtator de cuvant .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ