Ce a spus Elena Udrea la audierile de la DNA. Infracţiunile pentru care procurorii au dispus reţinerea

| 11 feb, 08:48

Elena Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de spălare de bani. Faptele în care procurorii au dispus reţinerea sunt din dosarele Microsoft, e-România, dar şi din dosarul în care Udrea este acuzată că ar fi cerut 500.000 de euro de la Dinu Pescariu. Surse juridice spun că Elena Udrea a dat doar declaraţii în apărarea sa în orele petrecute la DNA şi nu a formulat niciun denunţ.

Elena Udrea a fost reţinută de procurorii DNA aproape de ora 22.00, după 10 ore în care a dat declaraţii în faţa anchetatorilor anticorupţie. Fostul ministru ar fi dat doar declaraţii în apărarea sa în timpul petrecut în faţa procurorilor, negând acuzaţiile aduse de procurori şi încercând să-şi demonstreze nevinovăţia, au precizat surse judiciare pentru Adevărul.

De asemenea, aceleaşi surse au mai menţionat că Udrea nu a semnat niciun denunţ şi nici nu ar fi ajuns la vreo înţelegere cu procurorii DNA în cele zece ore petrecute la audieri. La ieşirea de la DNA, Elena Udrea a spus ziariştilor prezenţi că "poţi să-i pui catuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune catuşe adevărului" DNA a explicat, ulterior, infracţiunile pentru care a dispus reţinerea Elenei Udrea.

Este vorba de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de spălare de bani. O infracţiune de trafic de influenţă este legată de dosarul Microsoft, în care mai mulţi foşti ministri sau afacerişti au fost deja arestaţi, printre aceştia aflându-se şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. De asemenea, un alt căpăt de acuzare pentru care procurorii cer arestarea preventivă este cel de trafic de influenţă din dosarul e-Romania.

Concret, Udrea ar fi solicitat 3 milioane de euro de la administratorul unei firme de IT, pentru a debloca plăţile din programul e-România. Respectivul administrator ar fi un apropiat de-al fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, iar în “negocieri” ar fi fost implicat şi Dorin Cocoş.

Cea de-a treia infracţiune de trafic de influenţă este cea prin care Elenei Udrea i se impută că, în 2013, i-ar fi cerut 500.000 de euro fostului sportiv Dinu Pescariu, promiţându-i acestuia că îl va ajuta pentru a-şi rezolva problemele cu legea.

Citeşte şi: Ipoteză COLOSALĂ! Udrea ştie multe dar tace ca să nu-l ACUZE pe Băsescu

În fine, procurorii vor mai prezenta în instanţă şi o infracţiune de spălare de bani, prin care Udrea este acuzată că a încercat să ascundă o parte din mita de 9 milioane de euro pe care Dorin Cocoş ar fi primit-o în dosarul Microsoft.

Elena Udrea mai este cercetată şi pentru alte infracţiuni, pentru care însă a fost deja pusă sub control judiciar. Ea va fi prezentată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în cuirsul zilei de miercuri, atunci când ar putea fi reţinută pentru 30 de zile. “Este important ceea ce va decide judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astăzi în propunerea de arestare pe care o va face DNA. În opinia mea, nici probele dosarului şi nici circumstanţele personale ale doamnei deputat nu impun în acest moment măsura arestului preventiv”, a declarat, pentru “Adevărul”, avocatul Marius Striblea, unul dintre apărătorii Elenei Udrea.

Citeşte şi: Mircea Badea a descifrat gestul ciudat făcut de Elena Udrea în Parlament. Cui îi era adresat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ