ELENA UDREA, în faţa judecătorilor. DNA cere ARESTAREA preventivă

| 10 feb, 08:48

Elena Udrea este în faţa judecătorilor de Instanţa de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va afla dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile, aşa cum au cerut procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE: Elena Udrea este la ICCJ, unde va afla dacă va fi arestată preventiv pentru 30 de zile, în dosarul Microfost.

UPDATE: Procurorii DNA au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele Elenei Udrea. Fostul ministru și-a petrecut noaptea în arestul Poliției Capitalei. Procurorii o acuză de trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de spălare de bani, în dosarul Microsoft. Instanța supremă va judeca miercuri cererea procurorilor de arestare preventivă.

UPDATE 12:00. Elena Udrea a ajuns la DNA pentru a da declaraţii. "Dau declaraţii la cererea avocaţilor, aprobată de doamna procuror. Voi face declaraţii în Dosarul Microsoft", a spus fostul ministru.

Protestatarii din faţa DNA au scindat "Udrea la puşcărie".

UPDATE 10: 00: Elena Udrea a fost la Secţia 2 de Poliţie, unde trebuia să prezinte, după ce a fost pusă sub control judiciar. De acolo, Elena Udrea va merge către DNA, după ce a fost citată.

"Ne vedem la ora 12.00, la DNA", a spus Elena Udrea, la ieşirea din secţia de poliţie.

Ştirea iniţială

Deputaţii au aprobat, luni, în plen toate cererile DNA de arestare a Elenei Udrea, precum şi cererile de urmărire penală, în dosarul Gala Bute şi în dosarul Microsoft. Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor au fost în total ŞASE cereri - trei de arestare și trei de urmărire penală.

Citeşte şi: ULTIMELE ORE DE LIBERTATE: Cererile de arestare ale Elenei Udrea, publicate în Monitorul Oficial

Potrivit prevederilor legale, după ce Camera Deputaţilor hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi, Hotărârea camerei se comunică de îndată ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de trei zile. Data comunicării către ministrul Justiţiei este data intrării în vigoare a hotărârii.

Deputaţii au votat luni seara cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", fiind înregistrate 285 de voturi "pentru" şi 49 "împotrivă". Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citeşte şi: ELENA UDREA îl va ataca pe Victor Ponta

Camera Deputaţilor a aprobat şi cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul "Gala Bute". Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru şi 50 împotrivă.

Camera a aprobat, luni seară, şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul "Gala Bute" în privinţa Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi "pentru" şi 102 "împotrivă".

Un al patrulea vot a vizat cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în privinţa Elenei Udrea. Camera a aprobat, cu 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă", proiectul de hotărâre întocmit în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citeşte şi: Înregistrare EXPLOZIVĂ! Dorin Cocoş despre dedesubturile relaţiei cu Elena Udrea

Camera Deputaţilor a aprobat de asemenea solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului în dosarul Microsoft. Camera a aprobat, cu 202 voturi "pentru" şi 65 "împotrivă", cererea ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Camera a aprobat, luni seară, şi cererea formulată în cazul Elenei Udrea privind încuviinţarea arestării preventive prin înlocuirea controlului judiciar, în dosarul Microsoft. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor aferent cererii ministrului Justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, prin înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29.01.2015, formulată în dosarul nr.880/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 152 de voturi "pentru" şi 82 "împotrivă"'.

Citeşte şi: Cum comentează CTP gestul ELENEI UDREA din Parlament

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ