Comisia Juridică a dat AVIZ POZITIV pentru arestarea Elenei Udrea

| 08 feb, 19:47

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, duminică, toate cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului Elenei Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Fosta şefă a PMP a venit, însoţită de avocaţi, pentru a se apăra în faţa colegilor săi jurişti, la final ea declarând că le-a cerut să încuviinţeze începerea urmării penale, dar măsura arestării preventive este, în opinia sa, una "excesivă". Plenul Camerei Deputaţilor are cuvântul decisiv, acesta urmând să decidă prin vot luni seara dacă dă undă verde arestării Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost prezentă, duminică, la Parlament, la şedinţa Comisiei Juridice a Camerei. Deputaţii jurişti s-au întrunit pentru a discuta şi da rapoarte cererilor DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Plenul va vota luni seara solicitările procurorilor în cazul Udrea.

Astfel, deputaţii din Comisia juridică au adoptat raport favorabil la toate cele trei solicitări ale DNA încuviinţare a arestării deputatei Elena Udrea, două în dosarul "Microsoft" şi una în dosarul "Gala Bute". Totodată, Comisia a avizat favorabil cererile DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale în Dosarul "Gala Bute" şi de începere a urmăririi penale împotriva acesteia în dosarul Microsoft.

UPDATE 19.00 Comisia Juridică a dat aviz şi pentru încuviințarea celorlalte două cereri de arestare preventivă a Elenei Udrea.

UPDATE 18.55 Deputatii jurişti au avizat urmărirea penală a Elenei Udrea şi în Dosarul Microsoft, cu 21 de voturi "pentru" şi o abţinere.

UPDATE 18.45 Comisia Juridică a dat aviz pozitiv şi pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, în Dosarul Gala Bute, informează România TV. Pentru arestare s-au înregistrat 17 voturi, 3 au fost "împotrivă" şi o abţinere.

UPDATE 18.30. Deputaţii jurişti au decis să dea aviz favorabil cererii de încuviinţare a urmăririi penale a Eleni Udrea în Dosarul Gala Bute, cu 20 de voturi "pentru" si unul "împotrivă".

"Eu cred că orice persoană asupra căreia există suspiciuni trebuie să fie cercetată, că Parlamentul trebuie să interfereze cu justiția, că trebuie să permită justiției să cerceteze pe oricine, fie el parlamentar sau fost ministru. Am reiterat solicitarea de data trecută ca această comisie juridică să avizeze pozitiv cererea de începere a urmăririi penale sau cererile, pentru că sunt două în ceea ce mă privește", a spus Udrea.

"De asemenea, am spus colegilor din Comisia juridică faptul că nu cred că este întâmplător sau că este firesc ceea ce mi se întâmplă și anume ca împotriva mea în doar două ore să se remită trei cereri de arestare preventivă, în condițiile în care pe niciuna din cauzele în care am fost acuzată, nici în Gala Bute, nici în cazul dosarului Microsoft legat de denunțurile care au fost invocate, nu am fost măcar chemată să îmi spun un punct de vedere.

Cred că a permite justiției să mă cheme să îmi spun un punct de vedere este un drept pe care eu îl am. Vreau să mă prezint în fața anchetatorilor și vreau să fiu audiată legat de acuzațiile care mi se aduc, însă cererea de arestare preventivă formulată de trei ori împotriva mea în doar două ore mi se pare excesivă și excepțională. Am spus colegilor faptul că aștept să analizeze situația cum se prezintă ea din dosarele pe care le-au aduse cei de la DNA la comisie și anume să constate că toate acele motive pentru care s-a cerut arestarea mea preventivă marți existau și în ziua de joi când s-a dispus doar control judiciar asupra mea, existau și în ziua de luni când s-a cerut doar începerea urmăririi penale. Ca urmare, schimbarea de solicitări din partea DNA s-a făcut fără ca ceva să intervină între aceste momente.", a arătat Udrea

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ