Georgian Pop, despre procedura de audiere a şefului SRI

| 09 feb, 11:45

Președintele Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI, Georgian Pop, a precizat luni, înainte de începerea ședinței în care este audiată conducerea serviciului de informații, că unul din punctele aflate pe ordinea de zi este cel legat de acuzațiile la adresa SRI și a precizat că, pe acest subiect, din punct de vedere procedural, "Comisia s-a autosesizat".

"Vom analiza și vom face audieri și pe temele și acuzațiile lansate și afirmațiile făcute în spațiul public în ultima perioadă la adresa SRI sau la adresa conducerii Serviciului Român de Informații și fac aici o precizare foarte importantă. Din punct de vedere procedural, ne aflăm în situația în care Comisia s-a autosesizat. Precizez public că, până la data începerii acestei ședințe, deși acuzații publice au fost făcute de mai bine de o săptămână, nu am primit nicio informare sau solicitare oficială din partea cuiva să analizăm vreun aspect", a afirmat Pop.

El a precizat că toate tematicile legate de acest subiect "sunt pur și simplu preluate de noi din mass-media".

Georgian Pop a mai declarat că, pe ordinea de zi a ședinței de audiere a conducerii SRI, se află "cinci puncte extrem de importante, plecând de la analiza stării de securitate la începutul anului 2015, evoluția privind dinamica riscurilor de securitate, estimată de SRI în acest an,(...) impactul modificărilor legislative din ultima perioadă și modalitățile efective prin care aceste modificări legislative afectează activitatea de zi cu zi a SRI în prevenirea și contracararea riscurilor la adresa securității naționale".

Deputatul PSD Sebastian Ghiță, membru al Comisiei Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI, nu este prezent la audierile de luni.

Citeşte şi: Un lider de partid vrea capul lui Florian Coldea: Trebuie adus în faţa Curţii Marţiale şi arestat

Membrii Comisiei parlamentare pentru controlul SRI au propus, săptămâna trecută, ca acesta să nu participe la ședința forului legislativ în care va fi audiată conducerea Serviciului.

"A fost o propunere a colegilor de comisie în termen de oportunitate, pentru că noi nu avem niciun instrument juridic prin care să interzicem unui membru al comisiei să participe sau nu la o ședință. A fost o propunere de oportunitate ca la acel punct de pe ordinea de zi nu este oportună prezența lui Sebastian Ghiță. Sebastian Ghiță este plecat în străinătate. Așa mi-a transmis. I-am transmis și eu mesajul ca în momentul în care se întoarce din străinătate să mă contacteze. O să îl informez și eu despre propunerea de oportunitate a colegilor", a spus marțea trecută Georgian Pop, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă Sebastian Ghiță va participa la ședința comisiei SRI în care este audiată conducerea interimară a SRI.

Conducerea Serviciului Român de Informații (SRI) s-a prezentat luni la audierile din Comisia comună permanentă a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI.

La intrarea în sală, directorul interimar al instituției, Florian Coldea, a spus că a venit pentru a lămuri punctele de pe ordinea de zi a agendei Comisiei.

Citeşte şi: Dezvăluiri despre celula în care ar putea fi închisă ELENA UDREA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ