Audierile Comisiei parlamentare privind controlul asupra activității SRI nu au fost încă finalizate

| 09 feb, 16:45

Președintele Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI, Georgian Pop, a precizat luni, după aproximativ cinci ore de discuții cu conducerea serviciului de informații, că audierile nu au fost încă finalizate până în acest moment, fiind parcurse patru puncte de pe ordinea de zi.

"Am avut o dezbatere și conducerea SRI ne-a prezentat starea de securitate națională la începutul anului 2015. Al doilea punct — o analiză în perspectiva anului 2015 a posibilei dinamici a principalelor riscuri și amenințări la securitatea națională și a manierei în care SRI este pregătit să contracareze aceste riscuri. Punctul trei — am analizat implicațiile la nivelul funcționării SRI a demisiei directorului SRI George Maior. La punctul patru am avut o dezbatere în care am solicitat punctul de vedere și poziția SRI privind implicațiile pe care modificările legislative din ultima perioadă le-au avut asupra funcționării SRI și a capacității de a preveni riscurile la adresa securității naționale. La punctul 5 am avut o autosesizare a comisiei privind acuzațiile și afirmațiile făcute în ultima perioadă, în spațiul public la adresa SRI, la adresa domnului director interimar Florian Coldea", a precizat Pop.

Citeşte şi: Florian Coldea, PRIMA reacţie la acuzaţiile făcute de ELENA UDREA

El a reiterat că până în acest moment la Comisia de control asupra activității SRI nu a venit nicio plângere scrisă cu privire la afirmațiile și acuzațiile care au fost făcute în spațiul public. "Nici măcar prin care să ne sesizeze să facem o cercetare. Deci, practic, noi ne-am autosesizat pe afirmațiile sau acuzațiile care au fost făcute în spațiul public în ultima perioadă", a spus Pop.

El a precizat că la acest punct fiecare membru al comisiei a adresat personal directorului interimar, Florian Coldea, toate acele întrebări necesare lămuririi acuzațiilor și afirmațiilor făcute în spațiul public.

"O să mai urmeze o parte în care directorul general pentru securitate din SRI va prezenta comisiei raportul la zi privind verificarea internă din SRI. La propunerea domnului general Coldea și de comun acord, am convenit ca această parte a prezentării să se desfășoare fără prezența în sală a domnului general Coldea. La final o să facem declarații de presă", a mai spus Georgian Pop.

Tag-uri: Florian Coldea, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ