De ce tace Maior în scandalul Udrea? Fostul şef SRI, un tăntălau tras pe sfoară?

| 08 feb, 10:22

Pana acum opinia publica s-a concentrat asupra tacerii lui Traian Basescu in scandalul din jurul Elenei Udrea, insa un al personaj important in aceasta poveste, invocat chiar in repetate randuri de Elena Udrea, este George Maior, fostul director SRI.

Acesta nu a spus o vorba de cand a izbucnit scandalul desi Elena Udrea arunca cu acuzatii l adresa adjunctului sau, si il invoca cel putin ca martor, daca nu chiar ca sursa de informatii pe George Maior.

Elena Udrea se dă bătută? "Nu mai este cale de întoarcere pentru mine"

Elena Udrea l-a invocat chiar sambata pe Maior, spunand ca acesta i-a dezvaluit existenta fotografiilor cu ALina Bica de la Paris, inainte ca acestea sa fie facute publica.

"Prin această confesiune, Elena Udrea scoate din cauză SRI în afacerea de la Paris.

Dacă directorul SRI i-a spus Elenei Udrea că există niște fotografii cu ea și Alina Bica la Paris (ca de obicei, Elena Udrea nu dă și amănunte în stare să susțină o anchetă – în cazul de față, amănuntul - Cine deținea fotografiile înainte de apariția lor pe site-un misterios) e imposibil ca SRI să fi făcut filajul și să fi aranjat publicarea pe site. Dacă ar fi fost o Operațiune SRI, nu cred că directorul SRI ajungea cu nebunia pînă acolo încît să deconspire Operațiunea tocmai Elenei Udrea", este concluzia la care ajunge Ion Cristoiu.

Insa mai interesante sunt intrebarile pe care le ridica in privinta fostului director SRI George Maior. Ion Cristoiu inainteaza varianta ca acesta sa fi fost "un tantalau manevrat de ofiterii SRI" in tot timpul cat a fost seful institutiei din moment ce n-ar sti despre presupusele actiuni ilegale ale adjunctului sau.

"Dezvăluirea din spovedania de sîmbătă m-a făcut să tresar însă și din alt motiv.

Elena Udrea pune pe seama prim adjunctului Florian Coldea o vastă Operațiune, de fapt mai multe Operațiuni, desfășurate din 2006 pînă în 2015, de implicare ilegală în viața politică, mediatică și juridică a României.

George Maior și-a dat demisia abia în ianuarie 2015.

Pînă acum, pînă în ianuarie 2015, George Maior a fost din 2006 director SRI.

Cum de n-a știut ce face Florian Coldea?

Cum de nu i-a adus nimeni la cunoștință din cadrul Serviciului?

Desigur, sunt mulți nătîngi pe piața media care, dîndu-se specialiști în domeniul Intelligence, un domeniu presupunînd realități aparte, susțin că George Maior era director numit politic.

Da, dar așa cum George Maior a declarat în interviul acordat lui Dan Andronic, el a fost cel care a semnat toate mandatele de interceptare în cazurile de Corupție.

Elena Udrea susține că interceptările erau mijloace pentru Florian Coldea de a face Poliție politică.

Să mă ierte Dumnezeu! dar George Maior apare aici ca un terchea-berchea de colecție.

Cum adică, timp ce nouă ani a semnat mandate ilegale, vîrîte sub nas de Florian Coldea?

Timp de nouă ani emblema SRI a fost George Maior și nu Florian Coldea, care a ținut să aibă un low profile.

George Maior a vorbit în Parlament despre realizările SRI. George Maior a vorbit despre legalitatea acțiunilor SRI în interviuri și declarații de presă.

Să credem că George Maior era o paiață a lui Florian Coldea, unul căruia îi poruncea Florian Coldea ce să zică despre SRI?

Acestei întrebări se cuvine să-i răspundem cu o altă întrebare:

De ce tace George Maior la acuzațiile aduse de Elena Udrea Serviciului cu a cărei măiastră conducere s-a lăudat timp de nouă ani?

George Maior nu mai e director al SRI.

Ce-l oprește să intervină în acest scandal care pune la îndoială cei nouă ani de mandat în fruntea SRI, care-l pune pe el într-o lumină proastă, cea de tăntălău tras pe sfoară zilnic de ofițerii SRI?

Ar fi mai multe ipoteze:

George Maior nu vrea să intervină considerînd acuzațiile Elenei Udrea povești vînătorești.

George Maior se teme să n-o supere pe Elena Udrea știind că aceasta l-ar putea da în gît mai ceva decît pe Oreste.

George Maior îl urăște pe Florian Coldea și tace sperînd că fostul său adjunct va fi debarcat.

Sunt ipotezele mele.

Dvs ce credeți?

Aveți și alte ipoteze?", incheie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Oreste Teodorescu, DISTRUS de Elena Udrea. Documentul cu care îl înfundă pe jurnalist

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ