Ce aşteptări are Kelemen Hunor de la noul preşedinte

| 24 noi, 2014

Aşteptările UDMR şi ale electoratului de la preşedintele ales, Klaus Iohannis, sunt de a face un alt fel de politică, afirmă liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

'Cred că aşteptările sunt în primul rând în direcţia de-a face politică altfel, cel puţin la nivel de preşedinte: mai puţin scandal, mai multă muncă, mai puţine vorbe, mai multe fapte, reguli mai clare. Oamenii nu ştiu dacă sunt suficient de conştienţi că preşedintele nu poate schimba toate regulile jocului, dar eu am mai spus şi în campanie că viziunea preşedintelui, indiferent care sunt atribuţiile constituţionale, pune amprenta asupra societăţii pe termen mediu şi lung', a declarat luni preşedintele UDMR la Adevărul live.

În opinia acestuia, 'modul un pic gălăgios' al lui Traian Băsescu de a face politică în anumite momente s-a simţit. 'Viziunea preşedintelui este extrem de importantă pentru România şi lasă amprenta pe societate. Cum va face politică Klaus Iohannis, cum se va adresa (...), îşi va pune amprenta pe societate şi asta este aşteptarea - să se facă politică altfel', a adăugat Kelemen Hunor.

Referindu-se la votul de la prezidenţiale, el a remarcat că există o altă mentalitate, care s-a văzut la acest vot, în ceea ce priveşte politica şi aşteptările de la politicieni 'în Transilvania, Banat şi în Crişana'.

'Aici trebuie să fim extrem de profunzi în analiză. Nu e bine să facem o împărţire şi să spunem că ţara s-a rupt în două, fiindcă la prima vedere e adevărat că asta e impresia, dar există nuanţe. În Ardeal şi Banat există o oarecare reticenţă după 25 de ani, şi chiar creşte faţă de Bucureşti, faţă de cum se face politica în Bucureşti. (...) Există o nemulţumire uriaşă şi oamenii de foarte multe ori cred că Bucureştiul îşi bate joc de ei. Mai ales în oraşele mari există o nemulţumire foarte puternică faţă de tot ceea s-a întâmplat în această perioadă, indiferent cine a fost la guvernare. De aceea am spus că s-ar putea să fi fost şi un vot antisistem', a susţinut Kelemen Hunor.

În opinia preşedintelui UMDR, scorul înregistrat în primul tur la prezidenţiale este unul 'bun'. 'Am făcut o campanie corectă, o campanie zic eu cu un conţinut bun şi, ţinând cont de aceste elemente, nu mi-e ruşine de acest rezultat. (...) S-a vorbit foarte mult zilele trecute de această hartă care împărţea Transilvania de vechiul regat, cum îi spuneţi. (...) Este o Transilvanie mai integratoare cu minoritarii', a adăugat el.

Întrebat care ar fi cel mai mare pericol care paşte România în perioada următoare, Kelemen Hunor a arătat că acesta ar putea apărea dacă politicienii se vor ocupa foarte mult de problemele interne, de partid, de relaţiile interinstituţionale şi nu vor reacţiona la ceea ce se întâmplă în jurul ţării noastre.

'În Ucraina, în spaţiul ex-sovietic, ce se întâmplă în relaţia noastră cu Uniunea Europeană, urmează un an extrem de dificil şi dacă cineva spune că a trecut pericolul crizei economice, cred că se înşală şi trebuie să fim extrem de atenţi cum vom gestiona problemele în relaţia noastră cu Bruxelles-ul şi în ce parte ne vom aşeza când e vorba de politica energetică şi siguranţa energetică pentru România', a argumentat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2014
anna
UDMR ca si celelalte partide unguesti au demonstrat ca nu sunt prea destepti votand pe Iohannis,deoarece tocmai acest lucru demonstreaza fara dubiu ca minoritarii din Romania au absolut toate drepturile,inclusiv presedintia.N-o sa mai aiba chestia cu Tinutul secuiescnicio trecere,iar mitingurile si alte manifestari ii vor dezavantaja in toata Europa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ