Ce spune Cristian Diaconescu despre candidatura la prezidenţiale

| 21 mai, 2014

Cristian Diaconescu, membru al Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat miercuri că în acest moment nu sunt întrunite elementele pentru a candida la prezidenţiale.

"Am văzut politicieni în România care se grăbesc în a-şi exprima opţiunile personale faţă de o poziţionare probabil cea mai complexă pentru cineva care face politică într-o ţară, anume a candida la Preşedinţie. Un astfel de demers, dincolo de faptul că trebuie gândit foarte serios de cel care îl face, trebuie să întrunească mult mai multe alte condiţii. Deci, din acest punct de vedere, vă spun categoric, în acest moment, astfel de elemente nu sunt întrunite', a afirmat fostul consilier prezidenţial într-un interviu acordat RFI România.

Întrebat în ce condiţii ar candida, Cristian Diaconescu a răspuns că nu există condiţii personale din acest punct de vedere.

'Variante privind candidaturile apar din partide politice, din societate, după o serie de evaluări. Până la urmă, decizia personală este ultima din acest punct de vedere. Or, îmi imaginez că cei care astăzi candidează se bazează pe nişte elemente foarte serioase', a afirmat Diaconescu.

El a adăugat că viitorul preşedinte al României va trebui să ştie dinainte cum să-şi exercite funcţia, să aibă capacitatea de a-şi exercita atribuţiile constituţionale în domeniul politicii externe şi de securitate a României imediat ce preia mandatul.

'Viitorul preşedinte al României nu va avea nici o oră la dispoziţie să înveţe la locul de muncă modul în care trebuie să se comporte ca preşedinte. În al doilea rând, viitorul preşedinte al României va trebui să fie inclusiv personal conectat la dialogul internaţional. Asta însemnând să aibă un bagaj partenerial cu principalii noştri parteneri americani şi europeni, pe care să-l poată folosi imediat în folosul ţării', a subliniat Cristian Diaconescu.

Întrebat ce va face dacă partidul îi va cere să candideze la Preşedinţie, Diaconescu a răspuns: 'Să aşteptăm dacă acest lucru se întâmplă şi atunci vom vedea'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ