Cea mai BUNĂ METODĂ prin care să îţi SCAZI tensiunea arterială. Funcţionează mai bine decât orice medicament!

| 20 iun, 2014

Practicarea gimnasticii în apă acționează favorabil asupra presiunii arteriale, mai ales atunci când pacientul nu răspunde mulțumitor la medicamente. Acest tip de exerciții s-a dovedit deja eficient în sănătatea musculară, articulară și cardiacă și împotriva stresului.

O echipă de cercetători brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo a testat efectele gimnasticii acvatice asupra hipertensiunii arteriale. La teste au participat bărbați și femei cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, niciunul nepracticând regulat o activitate fizică. S-au constituit două grupuri: unul a făcut trei ore de gimnastică acvatică pe săptămână într-un bazin cu apă la 32 grade C și a continuat să ia medicamentele prescrise, iar celălalt nu a schimbat nimic din obiceiurile sale, luând doar medicamente.

Tuturor le-a fost măsurată des presiunea arterială, iar rezultatul a arătat că în cazul participanților din primul grup, starea se îmbunătățise simțitor, în timp ce tensiunea membrilor celuilalt grup a rămas ridicată (sau situația se complicase chiar).

Gimnastica acvatică a dus la atingerea unor parametri considerați satisfăcători în privința presiunii sistolice și a celei diastolice, cercetătorii considerând că asocierea unor factori ca exercițiile ca atare și faptul că se desfășoară în apă la temperatură destul de ridicată explică acest impact favorabil.

 

 

Sursă: doctorulzilei.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ