Dosarul Băsescu-Bercea. Cine este Bătrânul de la București?

| 24 iul, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Mai gravă decât povestea propriei sale înlăturări din procuratură sunt referirile făcute de Iacobescu la evoluția anchetei, desfășurată pe trei direcții, una din ele ducând la un misterios personaj, așa numitul ”Bătrânul” din București.

Dosarul Băsescu-Bercea. Recentele dezvăluiri făcute la Antena3 de procurorul Iacobescu pe marginea dosarului Bercea-Băsescu au relevat câtreva aspecte extrem de importante. În primul rând, au demontat teoriile conspiraționiste, venite atât dinspre acea parte a presei responsabilă cu propaganda lui Traian Băsescu, cât și de după gratii, unde Mircea Băsescu sugera că i-a fost întinsă o cursă și că tot cazul este o lucrătură menită să-i compromită familia. Din ce spune procurorul Iacobescu, lucrurile nu stau deloc așa.

Citeşte şi: RomaniaTV: MIRCEA BĂSESCU, primul interviu din închisoare

Implicarea fratelui președintelui în dosarele care tratau cazul mitei ce însuma două milioane de euro și viza eliberarea din pușcărie a lui Bercea Mondial ar fi reieșit aproape întâmplător din analizarea unor interceptări ale convorbirilor telefonice efectuate din pușcărie de Mondialu cu membri ai clanului. Mai gravă decât povestea propriei sale înlăturări din procuratură sunt referirile făcute de Iacobescu la evoluția anchetei, desfășurată pe trei direcții, una din ele ducând la un misterios personaj, așa numitul ”Bătrânul” din București. Acesta este potrivit declarațiilor procurorului un politician român din vârful piramidei și toate firele cazului duceau către acesta.

Scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu. Cine este acest misterios beneficiar al sumelor colosale vehiculate de mafia lui Bercea Mondialu? Cazul este extrem de grav, căci intuiția cea mai simplă nu poate indica decât una și aceeași direcție, ignorată cu obstinație de cei care conduc în prezent ancheta. Ca să complice și mai mult lucrurile, absolut inexplicabil și fără nicio justificare, nu s-a efectuat nicio percheziție la Mircea Băsescu, deși dovezile indică faptul că inclusiv acesta ar fi operat înregistrări ambientale, video sau audio.

Citeşte şi: Dosarul Bercea-Băsescu. Marian Căpăţână: Plătesc ca FRAIERUL oalele sparte de Mircea Băsescu

Cazul a început de ceva timp să pută a mușamalizare, un detaliu extrem de grav având în vedere implicațiile la vârf și interesul cu care este urmărită această anchetă atât în țară cât și de către partenerii externi. SRI și DNA trebuie să dea dovadă de onestitate și profesionalism în acest caz dificil și să împiedice orice deturnare a cazului sau distrugerea unor probe și dovezi. Dar peste toate acestea, se pune întrebarea gravă: cine are în prezent puterea să ducă această anchetă la bun sfârșit și să dezvăluie adevărul, în ultimele sale consecințe și indiferent cine se va dovedi că este ”Bătrânul” din București?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iul, 2014
abraham mondialul
probabil ca Dan Voiculescu...
sau Ion Iliescu...
dar ministrul "molusca" e stabilit clar de A3..
24 iul, 2014
mama Omida
sau avocatul ala batran,fost mare mahar in politie..
Aristotel,Abramburel cam asa ceva...
ala care a pierdut drogurile confiscata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ