Ciobanul Artimiță, mai important decât Emil Boc pentru Mișcarea Populară

| 06 feb, 2014

Agitație mare în PMP zile acestea. Pe lângă valul de politicieni migratori cu care formațiunea condusă de Eugen Tomac a devenit peste noapte partid parlamentar, PMP se luptă să își lărgească ”bazele” și să devină o mișcare de mase.

Iar responsabilă pentru realizarea acestui obiectiv ambițios pare să fie Elena Udrea, care a pornit un adevărat periplu prin nămeți pentru a convinge ”vulgul” să vină alături de intelectualii băsiști și pleiada politicienilor traseiști proveniți din PDL pentru a împinge căruța partidului prezidențial și a o mai trimite o dată pe Elena Băsescu în Parlamentul European. Așa se face că deputata de Neamț a ajuns tocmai în Harghita, unde l-a convins pe ciobanul Artimiță să se înscrie în PMP.

Îi urez şi eu bun venit în Mişcarea Populară ciobanului Artimiţă din Harghita. Mă bucur că am reuşit să-l conving să se alăture singurului partid din România care face politică altfel şi care este deschis tuturor românilor determinaţi să schimbe în bine ţara în care trăiesc. Artimiță este un tânăr agricultor dornic sa se implice. PMP este un partid deschis oricui are inițiativa și dorință de schimbare! Părerea ta contează!”, a scris cu mândrie Elenea Udrea pe pagina personală de Facebook.

Este interesant însă de observat că anunțul pe care îl face Elenea Udrea vine în același moment în care Emil Boc, curtat intens de Mișcarea Populară, pare să exprime o oarecare reticență în a da curs cântecelor de sirenă ale Elenei Udrea &Co. Întrebat dacă ia în calcul să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, așa cum se vehiculase în mass-media, primarul Clujului a răspuns: "Nu m-a întrebat nimeni şi nu m-a invitat nimeni, nici într-o parte, nici în alta. Nu m-au contactat pe marginea acestui subiect. Nu am primit invitaţie aşa că unde să mă duc, dacă nu am fost invitat?". Ba mai mult, pentru a-și clarifica poziția, Emil Boc a ținut să precizeze: "Eu nu sunt politicianul lui dacă şi cu parcă, vom vedea".

Că PMP este interesat de Emil Boc nu este niciun secret. De altminteri, acest interes a și fost făcut public prin invitația pe care Fundația Mișcarea Populară i-a adresat-o lui Emil Boc de a participa la o dezbatere organizată la Cluj-Napoca, în calitate de conferențiar al Univesității Babeș Bolyai.

Doar că Emil Boc, politician cu o îndelungată experiență, nu se grăbește să lase PDL. Ca primar, știe că ar avea multe de pierdut dacă ar rămâne practic fără nicio susținere politică în Consiliul Local.

În plus, viitorul politic al PMP este cât se poate de incert. Sigur, partidul s-a întărit în ultima perioadă prin aportul foștilor consilieri de la Cotroceni și al camarilei care a migrat odată cu Elena Udrea din PDL.

Dar tocmai aceste mișcări de trupe s-ar putea să fie problema. Oricât ar încerca Elena Udrea să arate că PMP este un partid cu susținere populară și oricâți ciobani Artimiță ar reuși să convingă să se înscrie în formațiune, testul suprem va fi dat la urne. Iar acolo, politicieni cu o imagine atât de blazată precum cea a Elenei Udrea ar putea să cântărească imens, împingând PMP spre un eșec electoral care i-ar putea fi fatal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
cantautor
Ponta, cu ciobanul Ghita...
Udrea e cu Aritmita...
Elena ia faramite...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ