UPDATE: Complicii ELENEI UDREA vor fi eliberaţi. Rudel Obreja, primul ieşit din arest

| 03 feb, 19:23

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că nu este competentă să judece propunerile de arestare preventivă şi arest la domiciliu în cazul lui Rudel Obreja şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri.

Cererile de arestare vor fi judecate la Tribunalul București. Astfel, după expirarea ordonanțelor de reținere, cei patru inculpați vor fi eliberați.

Vorbim de o decizie în premieră care a fost luată de magistraţii de la Înalta Curte, care ar fi trebuit să judece mandatele de arestare preventivă şi arestare la domiciliu pentru cei patru inculpaţi în dosarul "Gala Bute": Rudel Obreja, Cornel Resmeriţă, primarul din Lupeni, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea şi Gheorghe Nastasia, secretarul general de la ministerul Dezvoltării pe vremea când era condus de Elena Udrea.

Înalta Curte a decis ca acest dosar să meargă mâine la Tribunalul Bucureşti. El fusese trimis iniţial de procurorii DNA la Înalta Curte, pentru că în cauză este vorba de doi miniştri implicaţi: Elena Udrea şi Ion Ariton.

Cei reţinuţi vor fi eliberaţi, iar primul care a plecat din arest este Rudel Obreja.

Citeşte şi: Declaraţia INCENDIARĂ a lui Obreja: Udrea este ŢINTA, iar Serviciile calcă pe CADAVRE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ