Crin Antonescu: Fuziunea PNL-PDL îi dă lovitura de graţie preşedintelui Traian Băsescu

| 02 iun, 2014

Fuziunea PNL cu PDL pentru crearea unei construcţii politice de dreapta rămâne o soluţie agreată de un curent majoritar în rândul liberalilor, a declarat preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu.

Fuziunea PNL cu PDL pentru crearea unei construcţii politice de dreapta rămâne o soluţie agreată de un curent majoritar în rândul liberalilor, a declarat luni preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, conform căruia acest scenariu nu numai că nu e coordonat de Traian Băsescu, dar îi 'dă lovitura de graţie' preşedintelui.

'Este un curent majoritar în partid. Obiectivul final al acestui parteneriat politic ar trebui să fie fuziunea într-un mare partid de dreapta', a susţinut Antonescu, luni, într-o intervenţie la postul B1 TV.

El a exclus din nou ideea ca PNL să-şi schimbe numele în urma fuziunii, Antonescu reiterând şi faptul că viitorul parteneriat politic care include şi PDL nu are legătură cu Traian Băsescu.

'Nimeni nu pune problema ca, în eventualitatea realizării fuziunii, partidul să poarte alt nume, deşi n-am început discuţiile cu partenerii în felul acesta. La orice citire atentă a situaţiei politice, acest parteneriat politic nu numai că nu e coordonat de Traian Băsescu, dar cred că îi dă lovitura de graţie preşedintelui Traian Băsescu. E făcut în afara influenţei sale politice. Rămâne liderul şi inspiratorul unui partid de 6%, PMP, pe care nimeni nu doreşte să-l primească la o decizie politică', a spus Antonescu.

El a arătat că, după demisia din conducerea PNL, ca membru şi senator, va contribui la victoria unei drepte solide împotriva PSD, formaţiunea pe care o acuză că vrea să 'pună mâna' pe Justiţie şi pe serviciile speciale.

'(Preşedinţia - n.r.) nu e o bătălie uşoară. Dacă nu aş avea optimism, nu aş vorbi despre acest obiectiv şi nu aş lucra pentru el, numai că există foarte multe obstacole de trecut şi există foarte mulţi oameni care, involuntar, îi fac în continuare mari servicii domnului Ponta, considerând sau afirmând cu tărie că sunt oameni de dreapta. Principalul impediment ar fi incapacitatea unora - oameni politici, comentatori, factori de influenţă în societate - de a înţelege că există un obiectiv mai înalt', a adăugat Antonescu.

Liderul demisionar al PNL a criticat şi declaraţiile făcute luni de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia Antonescu a trădat şi a demisionat sub presiunea partidului pentru deciziile pe care le-a luat.

'Domnul Tăriceanu este a fost mereu un lider politic mediocru, obişnuit cu o anumită dimensiune, chiar şi în aspiraţie, adică mică şi ca atare nu mă miră. Nu am trădat pe nimeni, toate consideraţiile despre dreapta, ALDE, PPE, dovedesc incultura politică a domnului Tăriceanu, care a blocat acum 10-11 ani evoluţia PNL către dreapta. A blocat-o dintr-un interes meschin, la vremea aceea deţinea un post oarecare în structura europeană a ALDE. Nu pot discuta despre trădare cu un personaj apatrid din punct de vedere politic şi care vorbeşte iţindu-se dintr-un buzunar al domnului Ponta', a susţinut Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ