Cristian Diaconescu pierde candidatura la prezidenţiale?

| 13 aug, 2014

Zilele candidatului iepure a lui Băsescu, Cristian Diaconescu, deja au început să fie numărate, baronii PMP exprimându-și deja nemulțumirea cu privire la șansele de reușită pe care acesta le are în cursa prezidențială. Revolta din partidul lui Băsescu nu anunță nimic bun pentru Diaconescu, în condițiile în care însă liderii filialelor teritoriale nu par să renunțe ușor, motiv pentru care au cerut o ședință a Colegiului Director pentru marți, 19 august, în cadrul căreia se va tranșa problema candidaturii fostului consilier prezidențial.

Nemulțumiții din cadrul PMP nu sunt alții decât baronii PDL căzuți în dizgrație după modul dezastruos în care democrat-liberalii au guvernat România, care s-au mutat cu cățel, cu purcel la PMP. Tipul acesta de politicieni sunt obișnuiți să bată cu pumnu-n masă și să facă presiuni asupra conducerii pentru ca lucrurile să se rezolve după bunul lor plac. "Diaconescu nu poate strânge în același coș voturile lui Traian Băsescu. Trebuie să discutăm la modul serios aceasta candidatură, pentru că PMP-ul va avea de suferit în final. Ne punem problema inclusiv dacă Diaconescu va reuși să strângă numărul suficient de semnături", așa explică liderii PMP îngrijorarea legată de candidatura lui Diaconescu.

Încă din momentul lansării oficiale a lui Cristian Diaconescu, propunerea PMP a ridicat mai multe semne de întrebare privind seriozitatea ofertei electorale a partidului lui Băsescu, mai ales în condițiile în care, dintre candidații anunțați pentru Cotroceni, fostul ministru de Externe manifestă un handicap major la nivelul notorietății. Chiar dacă în ultimele săptămâni Diaconescu a mai dat din coate să se facă remarcat drept o opțiune viabilă pentru Cotroceni, efortul său de Sisif nu poate compensa timpul insuficient care a mai rămas până în toamnă și nici lipsa unei susțineri reale din partea partidului pe care îl reprezintă. Adevărul este că Diaconescu a fost de la început pe post de rezervă și, exceptând susținerea publică a candidaturii prezidențiabilului PMP în cateva cazuri particulare, Băsescu nu se dezice stilul caracteristic, folosindu-se de toate pârghiile pe care le are la dispoziție pentru a asigura continuitatea regimului pe care l-a impus de când e la Cotroceni, ceea ce înseamnă că prezidențiabilul PMP va rămâne în cursă atât timp cât lui Băsescu îi ies socotelile.

De notat este și faptul că mezina familiei prezidențiale a ieșit în față cu un atac virulent la Udrea, acuzând-o pe aceasta că le interzice șefilor de filiale să strângă semnături pentru înscrierea în cursă a lui Diaconescu. Se conturează două tabere în PMP. Unii care îl contestă pe Diaconescu şi calităţile sale de candidat cu şanse şi cei care contestă leader-ship-ul de partid al Elenei Udrea. EBa se pare că se înscrie în cea de-a doua tabără. Între timp toţi stau cu gura căscată şi aşteaptă un semnal de la Băsescu. Ce va alege preşedintele între Udrea şi Diaconescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
RSSS
D-na Udrea daca candidati va ieși cel mai mare FFFÂÂÂÂSSSSS politic de dupa 1989. Prostia mandatelor lui Basescu.
14 aug, 2014
Varanul Rache
se impoziteaza bine usuroiul...la Cornu?
Veste surprinzatoare de la Institutul National de Statistica (INS) despre evolutia economiei din al doilea trimestru: aceasta s-a contractat cu 1% fata de primul trimestru, lucru care i-a surprins pe toti analistii."Datele sunt cu adevarat surprinzatoare si e dificil de gasit o explicatie, cata vreme datele lunare indicau o crestere economica", spune Vlad Muscalu, economistul sef al ING. "De la contractia investitiilor vine scaderea trimestriala. Investitiile s-au contractat cu 10% in trimestrul al doilea fata de T2 2013", explica Andrei Radulescu, economistul sef al Bancii Transilvania. Informatia de la INS vine pe fondul mai multor evolutii semnificative in economie: cresterea unor taxe si impozite (acciza suplimetara la carburanti, taxa pe constructiile speciale), nerealizarea incasarilor prognozate de Guvern, situatie sub-mediocra la atragerea fondurilor europene si scaderea investitiilor in economie.

final:seful INS va fi demis....
14 aug, 2014
Gabriel Marinescu
Nesuferita
Am votat,votez si voi vota numai cu dreapta si orientari europene si euro-atlantice,sunt un proamerican si antirus de mic copil,inclusiv am votat la europarlamentare PMP,si daca ar avea sanse eligibile as face-o din nou,insa datorita acestei femei,in special datorita acestui tip de femeie si numesc aici pe Elena Udrea nu are sanse eligibile!O spun cu tota convingerea,este deloc charismatica,este NESUFERITA,genul de femeie care face cariera si-si pune familia pe planul al 2-lea sau chiar al 3-lea!Sunt un familist,cred in dragoste si nu-i apreciez pe cei ce se folosesc de aptitudini fizice pentru a parveni cu o ambitie lacoma.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ