CTP, declaraţie neaşteptată despre eliberarea lui Adrian Năstase

| 21 aug, 2014

Tribunalul Ilfov a respins contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase, urmând ca acesta să fie pus de îndată în libertate.

Sentinţa definitivă a judecătorilor l-a determinat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu să declare în cadrul unei emisiuni televizate că “Eu am un principiu, sa nu comentez deciziile judecatoresti. Dar nu vad, cartile scrise de domul Nastase, nu vad ce legatura au cu acuzatiile, a fost acuzat ca nu a scris? Nu, el a fost acuzat de coruptie, nu ca nu a scris carti stiintifice. Nici in cazul lui, nici in alt caz. El nu a renuntat la statutul de detinu politic, domnul Nastase beneficiaza de o conjuctura favorabila. Ceea ce diminueaza efectul arestarii, am scris de asta.

Pentru Ponta aceasta eliberare rapida are un efect pozitiv, da un avantaj in ce priveste voturile. De pildă, ca să conteze la diminuarea pedepsei, chiar la eliberare cărţile scrise în puşcărie e către un deţinut, tratatele, cursurile ţinute acolo, nu văd ce legătură are asta cu acuzaţiile împotriva domniei sale. A fost acuzat că nu a scris suficiente tratate de drept internaţional, de istorie? Nu, a fost acuzat de corupţie, de păgubirea statului, nu are nicio legătură scrierea unor cărţi sau ţinerea unor cursuri cu pedeapsa respectivă.

Dacă şi-ar fi dus la bun sfârşit acea sinucidere, ar fi făcut o afacere foarte proastă, se vede. Pentru că acum iese, în raport cu termenul iniţial, foarte repede din puşcărie, n-a renunţat la statutul de deţinut politic, pe care l-a clamat. "

Citeşte şi: Reacţia lui Victor Ponta după eliberarea lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a cerut să fie eliberat condiţionat, pentru că sunt îndeplinite condiţiile legale, combătând afirmaţiile procurorului şi arătând că nu a cerut graţiere, ci şi-a executat pedeapsa şi că va respecta interdicţiile impuse prin decizia de condamnare, instanţa urmând să dea o decizie.

În sala de judecată, avocaţii lui Năstase au insistat pe faptul că fostul premier îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat din închisoare şi a avut un comportament exemplar.

Citeşte şi: ADRIAN NĂSTASE ELIBERAT. Adrian Năstase află pe 23 IULIE dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2014
Liviu Petras
Politia politică...
Da, şi să-i mai dea Dumnezeu o sută de ani la Jilava, că justiţia n-a putut, după dreapta credinţă cu care a acţionat pentru binele propriului popor. Borfaş a fost, aşa va şi muri.

Prin semnatura şi şpăgile încasate drept comision a pornit tăvălugul furtului la nivel naţional şi n-are nici măcar o clipă mustrări de conştiinţă. Din coadă de câine nu faci sită de mătase.

Dana şi Adrian, aceşti doi hoţi care au fost condamnaţi definitiv de cea mai înaltă instanţă a acestei ţări... Tare penibilă este această familie care a instituţionalizat şpaga şi hoţia în România! Au fost iertaţi de restul hoţiilor pentru că dacă fiscul le-ar controla averea faţă
de venitul legal, ar trebui să-i lase într-un apartament de 2 camere. Pe când îi va confisca FISCUL LUI VICTOR PONTA 1,8 milioane de lei prejudiciul stabilit de instanţă?

"Victima sistemului judiciar" este eliberată condiţionat şi va continua să fie supravegheată de Poliţia Ilfov încă 9 ani. Dar Valter nu vede infracţiunea fiindcă îi lipseşte organul moral şi se uită numai la Antena 3... Beeeee!
21 aug, 2014
Valter COJMAN
CTP
Boule: NU A FOST NICIUNA DIN ACUZATII DOVEDITA PRIN DOVEZI DIRECTE SI/SAU INDIRECTE...
Chiar si slugoii basisti din DNA si/sau justitie... pardon... politia politica au afirmat ca nu exista aceste dovezi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ