UPDATE. ADRIAN NĂSTASE a ieşit din penitenciar. Cere alegeri anticipate în 2015

| 21 aug, 2014

ADRIAN NĂSTASE ELIBERAT. Tribunalul Ilfov a respins contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier Adrian Năstase, urmând ca acesta să fie pus deîndată în libertate.

UPDATE. La ieşirea din penitenciar, Adrian Năstase a avut un discurs ironic şi a venit cu mai multe idei. "Mă bucur să vă salut, vă mulţumesc că aţi venit în număr aşa de mare. Aşa cum vedeţi, am rămas acelaşi, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întârit, am nevoie de ceva timp ca să lămuresc proiecte pentru viitor. Vreau să stau cu familia mea, le mulţumesc foarte mult pentru faptul că în aceste luni au fost alături de mine. Am diverse idei extravagante, nici nu ştiu dacă o sa vi le spun, mai ales că în ultimii zece ani aţi dus-o bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine. În momentul de faţă, statul are doar două puteri: executivă - guvernul şi preşedintele - şi justiţia. Ar mai nevoie de încă o putere. Ar fi nevoie de o a treia putere: legislativul. Ar fi nevoie de alegeri parlamentare anticipate anul viitor care să rezolve probleme care acum nu au răspuns. E nevoie de revenirea la alegerile pe liste", a spus Nastase.


Acesta a vorbit şi de o lege a graţierii şi a cerut o reformă în închisori.

"O alta idee: am aşteptat până acum să vă comunic un lucru care mi se pare normal mai ales după experienţa din ultimii ani: cred că ar trebui înţeles un lucru simplu. din când în când e nevoie de o lege de aministie fiscală, dar şi o lege a grăţierii. Ea treubuie să fie înţeleaptă şi făcută într-un mod inteligent. Am o experienţă directă cu cei care acum m-au salutat de la ferestre şi vreau să cred că dincolo ce poate însemnă răutatea, dorinţa de răzbunare, cred că este important că penitenciarul este o instituţie depăşită şi este o fabrică pentru recidivă", a mai declarat Năstase la ieşirea din penitenciar.

Fostul premier le-a spus jurnaliştilor că a primit o ofertă de un guvern străin, fără însă a preciza despre ce guvern este vorba. "Am primit oferte de la un guvern străin. Dacă nu mai este nevoie în România de mine, aşa cum au hotărât instanţele, trebuie să mă îndrept spre altceva. În perioada urmatoare nu voi da interviuri", a adaugat Adrian Năstase.

Acesta a marturisit că are de gând să îşi deschidă o firmă de consultanţă politică şi le-a spus jurnaliştilor că nu mai face multe declaraţii "pe gratis". "Nu voi renunţa la barbă, aştept oferte să joc într-un film. Aş putea să fiu consultant politic pentru televiziuni, am de gând să mă întorc la catedră", a mai declarat Adrian Năstase.

El i-a şi ironizat pe jurnaliştii care au transmis joi de la locuinţa din Zambaccian a lui Năstase. "Soţia mea e la Cornu, felicitari, aţi avut informaţii foarte bune că aţi stat toata ziua la Zambaccian. Aţi pazit imobilul, e un imobil de valoare", a completat Năstase.

 

UPDATE. "E o veste pe care o aşteptăm de multă vreme. Aşteptăm tot mai repede să îl luăm şi să mergem acasă. Mama ne aşteaptă acasă şi probabil ne pregăteşte tot felul de lucruri bune. Decizia ne-a bucurat foarte mult. Am fost destul de emoţionat după pronunţare. M-a sunat, mi-a spus că a ajuns şi decizia aici, în cel mai scurt timp o să iasă şi ne vom vedea cu toţii. Nu vom merge la casa din Zambaccian, vom merge la Cornu", le-a spus Andrei Năstase jurnaliştilor.

 

UPDATE. "Nu am câştigat, s-a aplicat în mod corect legea. Era un drept al domnului Năstase, judecătorii au recunoscut acest drept. Este o soluţie corectă şi mă bucur că Adrian Năstase va fi diseară în mijlocul familiei", a declarat imediat dupa aflarea deciziei Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

"Acesta este un semnal pentru Traian Băsescu, că trebuie să-şi bage minţile în cap", a declarat la Antena 3 Lucian Bolcaş, celalalt apărator al lui Adrian Năstase.

Citeşte şi: Reacţia lui Victor Ponta după eliberarea lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a cerut să fie eliberat condiţionat, pentru că sunt îndeplinite condiţiile legale, combătând afirmaţiile procurorului şi arătând că nu a cerut graţiere, ci şi-a executat pedeapsa şi că va respecta interdicţiile impuse prin decizia de condamnare, instanţa urmând să dea o decizie.

În sala de judecată, avocaţii lui Năstase au insistat pe faptul că fostul premier îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat din închisoare şi a avut un comportament exemplar.

Citeşte şi: ADRIAN NĂSTASE ELIBERAT. Adrian Năstase află pe 23 IULIE dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

În declaraţia dată în faţa instanţei, Adrian Năstase a spus că, în cazul său, există un diferend între DNA şi Comisia de la Penitenciarul Jilava, din care face parte şi un judecător, comisie care a decis că el poate fi eliberat condiţionat.

Năstase a subliniat că a fost urmărit "24 de ore din 24" la Penitenciarul Jilava, dar că a avut o conduită "impecabilă" şi nu înţelege de ce DNA trebuie să se ocupe şi de procesul privind eliberarea sa. El l-a asigurat pe procuror că nu va participa la alegerile prezidenţiale, mai ales că instanţa i-a interzis, atunci când l-a condamnat, să mai ocupe o funcţie sau demnitate publică pe o durată de 9 ani.

Citeşte şi: Am executat pedeapsa. Sper să putem vorbi deseară


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2014
Liviu Petras
Era să uit!
A, şi era să uit! Pe când îi va confisca FISCUL LUI VICTOR PONTA cele 1,8 milioane de lei prejudiciu stabilit de instanţă?
21 aug, 2014
Liviu Petras
PE CÂND CONFISCAREA?
A, era să uit! ... Mă întreb pe când FISCUL lui Victor Ponta îi va confisca cele 1,8 milioane de lei prejudiciu stabilit de instanţă?... Fiul, Andrei Năstase cel mic, a zis: "Aveţi o problemă?!" . Iată - "Ce naşte din pisică şoareci mănâncă!".
21 aug, 2014
Liviu Petras
Reactia lui Ponta...
Da, şi să-i mai dea Dumnezeu o sută de ani la Jilava că justitia n-a putut, dupa dreapta credinţă cu care a acţionat pentru binele propriului popor. Borfaş a fost, aşa va şi muri. Oare ce guvern îi doreşte serviciile?

Prin semnatura şi şpăgile încasate drept comision a pornit tăvălugul furtului la nivel naţional şi n-are nici măcar o clipă mustrări de conştiinţă. Din coadă de câine nu faci sită de mătase.

Dana şi Adrian, aceşti doi hoţi care au fost condamnaţi definitiv de cea mai înaltă instanţă a acestei ţări... Tare penibilă este această familie care a instituţionalizat şpaga şi hoţia în România! Au fost iertaţi de restul hoţiilor pentru că dacă fiscul le-ar controla averea faţă de venitul legal, ar trebui să-i lase într-un apartament de 2 camere.
21 aug, 2014
Troll
predicat
Un puscarias care se si vede prim ministru. Un puscaris care are tupeul de a cere o legislatie pro -hotiei . Un puscarias care vrea alegeri anticipate . In final ... un puscarias nenorocit care a dus tara la sapa de lemn .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ