DNA contestă decizia de eliberare din închisoare a lui ADRIAN NĂSTASE

| 04 aug, 2014

Adrian Năstase condamnat. Procurorii DNA susţin fostul premier Adrian Năstase nu a avut merite deosebite în închisoare, ci doar un comportament normal având în vedere educaţia pe care o are. Astfel, ei au cerut anularea deciziei Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare a sa.

Adrian Năstase eliberat. DNA a precizat, în motivare, că Adrian Năstase nu a avut merite deosebite în penitenciar, ci un comportament normal în concordanță cu educația pe care acesta o are. Totodată, procurorii susţin că raportul de evaluare în ceea ce-l privește pe fostul premier a fost făcut anterior acordării sporului de pedeapsă de șase luni. Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă deoarece ar fi săvârşit fapte deosebit de grave în raport cu funcțiile deținute în statul român, potrivit B1.ro.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe data de 23 iulie, că fostul premier Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat. Magistraţii au susţinut că timpul petrecut în puşcărie de fostul premier este suficient pentru reeducarea lui.

Citeşte şi: Scrisoare emoţionantă pentru Adrian Năstase de la soţia sa

"Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format şi consolidat o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional", au scris judecătorii în motivare.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
Cristian B
Nu recunosc nimic
Nastase nu ar trebui eliberat conditionat pentru ca nu s-a educat. El nu regreta infractiunile comise si astfel da dovada ca inca sfideaza legea . Este obisnuit sa primeasca ceea ce doreste pur si simplu doar pentru ca considera ca i se cuvine nu pentru ca merita. Nu am auzit de celebrele carti scrise in inchisoare, deoarece nu le cumpara nimeni. Astfel valoarea lor este zero. Cele cateva carti vandute eventual este o investitie minora pentru cumparatori, care sunt membrii familiei Nastase. Din cate stiu un condamnat da dovada ca s-a reeducat in momentul in care isi asuma faptele comise si pentru care este condamnat si regreta sincer savarsirea lor. Un condamnat care sfideaza legea si nu recunoaste faptele comise pe principiul ca (el crede) NU SUNT DOVEZI SUFICIENTE si considera ca este indreptatit la eliberare conditionat doar pentru ca nu s-a purtat urat in inchisoare nu da dovada de indreptare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ