Şeful CJ Brăila, Bunea Stancu, reţinut de DNA

| 08 aug, 2014

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat de atribuirea preferenţială a unor contracte către anumite firme.

El a fost audiat joi seara, la sediul DNA Galaţi, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele în formă continuată, privind atribuirea preferenţială a unor contracte către anumite firme. Preşedintele CJ Brăila a fost ridicat joi seara de procurorii DNA în urma percheziţiilor efectuare la domiciliul său şi sediul CJ Brăila.

Şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind atribuirea preferenţială a unor contracte către anumite firme.

Procurorii anticorupţie din Galaţi au efectuat joi patru percheziţii în municipiul Brăila într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2009-2010, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, precizează DNA.

Conform unor surse judiciare, două percheziţii au avut loc la sediul Consiliului Judeţean Brăila şi la domiciliul preşedintelui instituţiei, Gheorghe Bunea Stancu. Şeful CJ Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat preferenţial şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu mai multe contracte către anumite firme. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Este vorba de încheierea a cinci contracte de către preşedintele CJ Brăila şi funcţionarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective, pe de o parte, şi cei care au semnat contractele, pe de altă parte.

Sursele susţin că implicarea lui Bunea Stancu în comiterea unor fapte asimilate celor de corupţie a avut concursul mai multor funcţionari din subordine şi în egală măsură al reprezentanţilor legali ai unor agenţi economici interesaţi în obţinerea unor contracte de achiziţii publice.

Contractele acordate, menţionează sursele, au vizat lucrări de asfaltare drumuri şi reamenajare/reabilitare spaţii medicale la unităţile spitaliceşti din subordinea CJ Brăila, iar modul în care au fost organizate şi derulate procedurile de achiziţie publică a făcut ca anumite societăţi să deţină monopolul lucrărilor licitate, la una dintre firme fiind chiar Bunea Stancu acţionar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ